νεα κρητη totalfitness news

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 στα γραφεία του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα ‘’Νέες Ρυθμίσεις
Ο.Α.Ε.Ε.’’. Η Εσπερίδα συνδιοργανώθηκε από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, παρουσία του νέου Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κ. Τάσου Πετρόπουλου και του Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Χριστοφορίδη.
   Στην Εσπερίδα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Ανδρέας Τσιμέκης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου κ. Αποστόλης Αλιπράντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σίφνου
κ. Θοδωρής Πολενάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Βαγγέλης Στρατούρης κ.α., οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση με καίριες ερωτήσεις και παρατηρήσεις, καταθέτοντας όλες τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου.

   Ο κ. Τσιμέκης αναφέρθηκε :

1.στη μη ανταποδοτικότητα των χρημάτων που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στα νησιά και στις παροχές υγείας που δίνονται σε αυτούς και κατά συνέπεια στην απαίτηση των ασφαλισμένων να μπορούν να έχουν την επιλογή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

2. στα έξοδα που κάνει ένας ασφαλισμένος νησιώτης για τη διαμονή, τη σίτιση και τη μετακίνησή του, ώστε να έχει παροχές υγείας (καθώς τα Κέντρα Υγείας έχουν υποβαθμιστεί στον έσχατο βαθμό) και τα οποία ποτέ δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν ανταποδίδονται από τον Ο.Α.Ε.Ε.

3. στη συρρίκνωση της τουριστικής σαιζόν και κατά συνέπεια και των εσόδων των επιχειρήσεων, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στα ετήσια ασφάλιστρα και ίσως θα έπρεπε να μειώνονται κατά τη χειμερινή περίοδο

4. στο ότι οι περισσότεροι νησιώτες επιχειρηματίες είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και πάλι των εισοδημάτων τους (τρανταχτό παράδειγμα το φετινό Πάσχα και το απαγορευτικό που υπήρχε για τον απόπλου των πλοίων τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή και τις αμέτρητες ακυρώσεις κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.α. καθώς και τη νέκρωση των νησιών μία τέτοια περίοδο που όλοι περίμεναν μία μικρή έστω ανάσα στα εισοδήματά τους) και τέλος
5. στην ανάγκη διαφοροποίησης όσων ισχύουν στον ασφαλιστικό τομέα για τους επαγγελματίες των νησιών λόγω όλων των παραπάνω που απορρέουν από την υποτιθέμενα αναγνωρισμένη νησιωτικότητα.

   Μετά την τοποθέτηση του κ. Τσιμέκη, ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε.
κ. Πετρόπουλος ζήτησε να ορισθεί συνάντηση στο γραφείο του με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων και της Ομοσπονδίας με θέμα την ασφάλιση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
   Μετά το τέλος της Εσπερίδας που ασχολήθηκε με τη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς των Ο.Α.Ε.Ε. σε 100 δόσεις και τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων σε πολλά ‘’καυτά θέματα’’ που αφορούν στο ασφαλιστικό, ο Διοικητής του ΟΑΕΕ τόνισε την υποχρέωση διαμόρφωσης νέων όρων λειτουργίας του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί ένα εκσυγχρονισμένο ασφαλιστικό περιβάλλον και να «χτιστεί» μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτού και των ασφαλισμένων.      

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

                             Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας
              Ανδρέας Τσιμέκης                                  Λουκία Κολλάρου




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top