νεα κρητη totalfitness news

Ο Πρώην Δήμος Εξωμβούργου είναι η αυτή καθαυτή αυθεντική αιγαιο πελαγίτικη ενδοχώρα της νήσου Τήνου. Δημιουργήθηκε το 1999 από τη συνένωση εννιά
πρώην Κοινοτήτων και περιλάμβανε τα 3/4 της έκτασης του νησιού, περιοχή που χωρίζεται πλέον διοικητικά σε εννέα τοπικά διαμερίσματα. 

Στα διοικητικά αυτά όρια απλώνονται τριάντα πέντε παραδοσιακά χειροποίητα χωριά, άλλα σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των βουνών, άλλα στους πρόποδές τους και άλλα στις παραλίες του νησιού – χωριά που το καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, αναδεικνύει και εκφράζει κάτι ξεχωριστό και αυθεντικό που δημιουργήθηκε από τους περήφανους για τον τόπο τους κατοίκους του, για να μας αφήσει σήμερα την μακραίωνη παράδοση που καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε, με μοναδικό απώτερο σκοπό τη διάσωσή της. 

Όλα αυτά τα γραφικά χωριά παρουσιάζουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – απλώνονται γύρω από το γρανιτένιο Βράχο του Εξωμβούργου, το βράχο που κατά ορισμένες περιόδους της ιστορίας υπήρξε το κέντρο της ζωής του νησιού και προστάτευε του κατοίκους από τις λεηλασίες των πειρατών. 

Ας τολμήσουμε μια μικρή περιήγηση στο Δήμο Εξωμβούργου για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα αλλά και παράλληλα την μορφολογική ενότητα των οικισμών του.

Για να ξεκινήσετε την περιήγηση πατήστε ΕΔΩ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top