νεα κρητη totalfitness news

 Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Σωματείο Α.με.Α Τήνου "Έχουμε Δικαίωμα" με αφορμή την επιστολή παραπόνων του σωματείου "Νίκη" σχετικά με την διαμονή τους στο νησί.


Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Έκπληκτοι λάβαμε κοινοποίηση της με αρ. Α5470/21-04-2015 επιστολής παραπόνων σας προς τον κ. Δήμαρχο Τήνου. Έκπληκτοι διότι δεν γνωρίζαμε για την επίσκεψή σας στο νησί μας, αφού δεν είχαμε ενημερωθεί εκ μέρους σας σχετικά.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την όποια ταλαιπωρία αναφέρετε ότι υπεστήκατε τόσο κατά την άφιξή σας όσο και κατά την εδώ παραμονή σας.

Επιτρέψτε μας όμως να διαφωνήσουμε στην αιτία της ταλαιπωρίας σας. Ζώντας στη μικρή κοινωνία της Τήνου, μπορούμε να γνωρίζουμε το ποιόν του χαρακτήρα του κάθε συμπολίτη μας. Αμφιβάλλουμε λοιπόν για την αδικαιολόγητα ανάρμοστη συμπεριφορά που ισχυρίζεστε ότι έδειξε απέναντί σας ο οδηγός και οι υπάλληλοι του Δήμου μας. Όσον αφορά τον τόπο και το χώρο διαμονής σας στις κατασκηνώσεις της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Τήνου, ή στους ξενώνες του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο εκ μέρους σας πριν τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας στην Τήνο να απευθυνθείτε στο σωματείο μας, αφού γνωρίζατε την ύπαρξή του, ασχέτως του ότι την αγνοήσατε παντελώς, για να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες από φορέα γνώστη των όποιων προβλημάτων των ΑΜΕΑ;

Δεν γνωρίζουμε εάν ο λόγος της επιλογής του νησιού μας για την εκδρομή σας, ήταν η υπόσχεση για δωρεάν παροχή στέγης, σίτισης και μετακίνησης προς τα μέλη σας ΑΜΕΑ. Όταν όμως για αντικειμενικούς λόγους ή λόγους νομιμότητας η βοήθεια αυτή δεν μπορεί να παρασχεθεί, ευθύνεται η αρμόδια αντιδήμαρχος; Σε κάθε προγραμματισμό δραστηριοτήτων δεν λαμβάνουμε υπόψη και τυχόν αρνητικές εξελίξεις και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε;  

Κύριοι, μέλη του Δ.Σ., το γεγονός ότι το σωματείο μας μπορεί και δραστηριοποιείται, οφείλετε στη φιλοξενία που μας παρέχει ο Δήμος Τήνου, και στη στήριξη των φορέων, των επαγγελματιών και των πολιτών του νησιού μας. Δεν μπορούμε λοιπόν με τίποτα να δεχθούμε τις κατηγορίες που προσάπτετε σε όλη την κοινωνία της Τήνου, χαρακτηρίζοντάς την αφιλόξενη και χωρίς κοινωνική αντίληψη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν σωπαίνουμε στην επιστολή σας.

Μπορεί το νησί μας να στερείτε υλικοτεχνικών υποδομών, κάτι το οποίο προφανώς δεν σας ενόχλησε αφού δεν το αναφέρετε, η έλλειψή τους όμως υπερκαλύπτετε από την αντιμετώπιση της κοινωνίας της Τήνου, προς όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ίσως η πληρέστερη ενημέρωσή σας από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια με τα μέλη σας προβλήματα, να απέτρεπε την ταλαιπωρία σας και την αρνητική προς το νησί μας αντίληψή σας.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ                                          ΤΡΙΑΔΑ ΖΕΡΒΑ-ΑΠΕΡΓΗ    

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top