νεα κρητη totalfitness news

Επίσχεση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την 1η Μαΐου ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, οι οποίοι λόγω έλλειψης προσωπικού είναι σε συνεχείς εφημερίες χωρίς όμως και να πληρώνονται για αυτές. 
Σε ανακοίνωσή τους για την ενημέρωση των πολιτών επισημαίνουν την ανάγκη να επιλυθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να μην κινδυνεύει η ασφάλεια της υγείας των ασθενών. 
Η ανακοίνωση
«Καλούμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία να πάρουμε μια ακόμη δυσκολότερη απόφαση» αναφέρουν μεταξύ άλλων.
«Σύσσωμοι οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί του ΓΝ Σύρου, που επί μήνες με αυταπάρνηση υπηρετούν το νησί υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες των τελευταίων ετών, ξεκινούμε επίσχεση εργασίας.
Εργαζόμαστε παραπάνω από τις προβλεπόμενες εφημερίες μας απλήρωτοι.
Επιπλέον της απλήρωτης εργασίας και των εξαντλητικών ωραρίων είμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Αυτό αυτόματα μας στερεί το νόμιμο δικαίωμά μας προς ρεπό μετά από 24ωρη εφημερία. Κυρίως όμως συσσωρεύει κούραση και συνεπώς αναποτελεσματικότητα σε ένα σύστημα που έχει ως κινητήρια δύναμη τους ειδικευόμενους με αποτέλεσμα χαμηλού επιπέδου υγεία.
Η απουσία σε υλικά (από αποστειρωμένα γάντια και γάζες μέχρι αντιβιοτικά και φιλμ ακτινογραφιών) καθώς και αντιδραστήρια έρχεται να σταθεί δίπλα στην αδυναμία λόγω περιορισμένης ρευστότητας της έγκαιρης επισκευής των μηχανημάτων και των εργαλείων.
Όλα τα προαναφερθέντα δημιουργούν στο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο μας συνθήκες τριτοκοσμικές και μάλιστα ενόψει του σκληρού θέρους που έπεται.
Παράλληλα βλέπουμε να εξυπηρετούνται άνευ προβλημάτων πολιτικές ΔΝΤ και ΕΕ και γίνονται αγορές εξοπλιστικών. Αποτέλεσμα των πολιτικών υποβάθμισης του ΕΣΥ είναι πέραν των άθλιων συνθηκών εργασίας η κατάργηση κάθε έννοιας ασφάλειας και της υγείας τόσο των εργαζόμενων όσο και των ασθενών.
Διεκδικούμε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Δεν ανεχόμαστε να προσφέρουμε το ¼ της ζωής μας, ψυχή τε και σώματι, σε ένα σύστημα που δε μας σέβεται και δε μας προστατεύει. Φτάσαμε να ζητιανεύουμε από ένα κράτος πρόνοιας τα δεδουλευμένα μηνών.
Δεν θα γίνουμε η γενιά της εθελοντικής εργασίας. 
Ξεκινούμε την επίσχεση εργασίας με καίρια αιτήματα
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Σαφές χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης των χρωστούμενων ωρών εργασίας. Άμεση εκταμίευση κονδυλίων για τους τρεις πρώτους 3 μήνες του 2015 και πρόβλεψη για τους επόμενους.
2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού βάσει των αναγκών των νοσοκομείων και όχι βάσει των επιταγών των δανειστών και του μνημονίου.
3. Εργασιακή αξιοπρέπεια για όλους του υγειονομικούς. Άμεση καταδίκη περιστατικών βίας και ρατσισμού απέναντι σε ειδικευόμενους στα επείγοντα. 
Ζητούμε την κατανόηση του συριανού λαού καθώς η λειτουργία του ΓΝ Σύρου θα συνεχιστεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας και όχι "κανονικά". Η συνέχιση της κανονικότητας θέτει πλέον σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Πηγή epoli.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top