νεα κρητη totalfitness news

Φωτο:http://www.saronicmagazine.com
Φωτο:http://www.saronicmagazine.com
«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστών του ΦΠΑ.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνει ότι:
• Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 οι οποίες ξεπερνούν το 1,2 δισ. € και δεν υπάρχει δυνατότητα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση αύξηση φόρων ή επιβολής άλλων υποχρεώσεων.
«Συνεπώς η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ θα έχει σαν αποτέλεσμα την μετακύληση της αύξησης στους επιβάτες, με συνέπεια την αύξηση του μεταφορικού κόστους και τη μείωση της κίνησης», σημειώνει ο ΣΕΕΝ.
Και επισημαίνει ότι:
• Από την ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αντίθετα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα λόγω των πολλαπλών επιδράσεων της μείωσης της ακτοπλοϊκής κίνησης στον τουρισμό και γενικότερα στην οικονομία και στην απασχόληση των νησιών μας.
Ακολούθως, ο ΣΕΕΝ σημειώνοντας την συμβολή της ακτοπλοΐας στην ανάπτυξη των νησιών θέτει το εξής αίτημα:
«Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να χαρακτηριστούν οι ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες ως υπηρεσία πρώτης ανάγκης και να ενταχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, τον οποίο αντιλαμβανόμεθα ότι διαπραγματεύεστε».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top