νεα κρητη totalfitness news

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα  τελέστηκε και φέτος η  πανήγυρη στο Παντηνιακό θεομητορικό προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας στο Βρυσί της Τήνου.
Πλήθος κόσμου από την Τήνο, Αθήνα, Σύρο αλλά και από άλλα σημεία της χώρας μας, συνέρρευσε για να προσκυνήσει την Παναγία του Βρυσιού,  την μητέρα μας,  όπου σε  εκείνη καταφεύγουμε σε κάθε δυσκολία μας ώστε να μεσιτεύσει στον Κύριό  μας,  για την σωτηρία της  ψυχής και του σώματος.


Χθες  Σάββατο 2 Μαΐου 2015 τελέστηκε  Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στον Ταραμπάδο, ενώ σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου  2015 στις 9.00 π.μ ξεκίνησε η Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας από τον Ταραμπάδο προς το Βρυσί. Στην λιτανεία συμμετείχαν και τα παιδιά που ήταν εδώ για την Πανελλήνια συνάντηση Νέων που πραγματοποιείτε στην Τήνο. 

Πλήθος κόσμου αλλά και μεγάλη αυτοκινητοπομπή ακολουθούσε την εικόνα της Παναγίας μέχρι το εξωτερικό χώρο του Βρυσιού, όπου με την άφιξη της  στο Προσκύνημα, τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Επισκόπου  Σύρου π. Πέτρου και συλλειτούργησε ο  Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος   αλλά και ιερείς της Τήνου καθώς και οι ιερείς που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Συνάντηση. 

Ο Σεβασμιότατος κατά την διάρκεια του λόγου του, έκανε αναφορά στην ευαγγελική περικοπή που ακούστηκε και στις αξίες της Ζωής αλλά και στους κινδύνους της  πίστης.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός Σίμος, ο Έπαρχος Τήνου κ. Γιαγιάς Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σιώτος Ιωάννης,  Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τήνου κ. Νατάσα Δεληγιάννη και κ. Ιάκωβος Απέργης, ο ΔΚΤΗΣ του Αστυνομικού τμήματος Τήνου,  ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και ο Πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Η τάξη κατά την λιτανεία, κατά την άφιξη αλλά και κατά την αποχώρηση των αυτοκινήτων διατηρήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου.

Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας περνώντας το πλοίο Αικατερίνη Π. της  Fast Ferries, απέδιδε τιμές στην Παναγία σφυρίζοντας μέχρι που απομακρύνθηκε. Καπετάνιε και του χρόνου να είσαι καλά, να ξανά αποδώσεις τιμές στην Μητέρα όλων μας, την μία Παναγία όλων των χριστιανών ανεξαιρέτως τα διάφορα ονόματα που της αποδίδουν οι χριστιανοί ανά τον κόσμο.  Η  Παναγία να σας προστατεύει εσάς, το πλήρωμα, τους πλοιοκτήτες  και να χετε καλά ταξίδια.  


Μετά τη Θεία Λειτουργία απαγγέλθηκε η προσευχή του οδηγού και έγινε η ευλογία των οδηγών και των πάσης φύσεως σταθμευμένων οχημάτων στους χώρους του Προσκυνήματος και  στους γύρω δρόμους όπου με την συμβολή της αστυνομίας υπήρχε πλήρη τάξη ενώ οι οδηγοί ανέμεναν στα οχήματά τους σφυρίζοντας,  αποδεχόμενοι την ευλογία της Παναγιάς.

Την τελετή κάλυψε η Εξώμβουργο Τηλεόραση και ηλεκτρονικά μέσα.
Μάριος Φώσκολος.
















































































































































































































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top