νεα κρητη totalfitness news

Με δάκρυα στα μάτια ευλαβείς της Παναγίας υποδέχτηκαν χθες 1 Μαΐου 2015 στην ενορία του Σμαρδακίτου το νέο άγαλμα της. Η Παναγία έφθασε στον ενοριακό Ναό με
λιτανεία όπου ξεκίνησε από την στάση των αυτοκινήτων και ολοκληρώθηκε στον Άγιο Αντώνιο. Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και ο κόσμος έψελνε εγκώμια προς την Μητέρα όλων.

Πλήθος κόσμου ακολουθούσε ενώ κατά την λιτανεία απαγγέλλονταν το Ροδάριο. Αρκετοί πιστοί φανερά συγκινημένοι από την ιδιαίτερη αυτή στιγμή που ζούσαν, ευχαριστούσαν το Θεό και την Παναγία, απαγγέλοντας τις προσευχές και έψελναν ύμνους χαράς  προς τιμή τους.

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε και επίσημα μεγαλόπρεπα ο μήνας Μάιος στην ενορία μας ο οποίος μήνας είναι αφιερωμένος στην Βασίλισσα του κόσμου και μητέρα όλων μας. Αφότου η Λιτανεία έφθασε στην εκκλησία τοποθετήθηκε το ομοίωμα της Παναγίας στο σημείο που είχε φτιαχτεί καταλλήλως  για να φιλοξενήσει το άγαλμα της, το οποίο είναι δώρο του Αρχιεπισκόπου μας Σεβασμιοτάτου π. Νικολάου. 

Κατά την άφιξη και αφού ολοκληρώθηκε το Ροδάριο, ψάλθηκαν οι Λιτανείες της Παναγίας ενώ η προσκύνηση ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την συμμετοχή των παρευρισκόμενων στα Άχραντα Μυστήρια. 
Δωρήθηκε σε κάθε ένα και στην κάθε μια από ένα Ροδάριο με την προτροπή να λένε τις ανάλογες προσευχές.

Την Λειτουργία τέλεσε ο Λειτουργός της ενορίας, π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς ενώ τα αναγνώσματα, ανέγνωσαν λαϊκοί. Στον σύντομο λόγο του ο πατέρας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή που ακούστηκε.  

Με το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε λιτό κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Μάριος Φώσκολος






























































































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top