νεα κρητη totalfitness news


Το φαγητό αποτελεί έναν από τους βασικότερους αλλά και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας
σε βάθος ενός τόπου. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε από την αρχή κανένα τουριστικό προϊόν. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός υπάρχει παντού, στην θάλασσά και στην γη μας, στα κατώγια, στα κελάρια, στα σπίτια μας αλλά και στους θησαυρούς που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού. Η εξωστρέφεια αυτού του πολιτιστικού μας στοιχείου αφορά όλους, από το μικρότερο καφενείο μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο. Πρέπει όμως να διαχειρίζεται με σεβασμό και αγάπη. Πρέπει να πιστέψουμε πραγματικά στην αξία του για να μπορέσουμε να τον προβάλουμε σωστά.

Με αυτή την φιλοσοφία δημιουργούμε το FOOD PATHS. Μια δράση που γεννιέται φέτος, αλλά που ονειρευόμαστε ότι θα συνεχίσει και με αργά, άλλα σταθερά βήματα θα μεγαλώνει και θα εμπλουτίζεται. Ο τόπος μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί γαστρονομικός προορισμός, είτε σαν νησί από μόνο του, είτε στα πλαίσια μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο).

Έτσι λοιπόν για φέτος προγραμματίσαμε ένα διήμερο (6-7 Μαΐου), στο οποίο θα ενημερωθούμε όλοι για αυτό που ονομάζουμε γαστρονομικό προορισμό και τουρισμό, για την αξία των συνεργιών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής και για την αξία της διατήρησης της αυθεντικότητας μας. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάνει μεγάλο έργο στον τομέα αυτό δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να έρθουν να μας μιλήσουν σε μια ομιλία που θα γίνει στον συνεδριακό χώρο του I.TH.Π. Παράλληλα, θα στηθεί μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα τον γαστρονομικό μας πολιτισμό, καθώς και η παρουσίαση του ελληνικού/τηνιακού πρωινού. 

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η προβολή, είναι πάνω από όλα η συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια να καταλάβουμε και να διαχειριστούμε τον τομέα γαστρονομία. Πιστεύουμε πως μέσα από δουλειά και συνεχή εγρήγορση, με αργά και σίγουρα βήματα, νιώθοντας περήφανοι για το θησαυρό που κρατάμε, θα δώσουμε πραγματικά μια άλλη διάστασή στον τόπο αυτό.

Τετάρτη 6 Μαΐου 

• 17:30. Έναρξη της ημερίδας στον συνεδριακό χώρο του Ι.ΤΗ.Π. 

Θέματα: 
• Τα προϊόντα του τόπου μας και την χρήση τους στην καθημερινότητα. 
• Η γαστρονομία ως πολιτιστικό στοιχείο ενός τόπου και η διατήρηση της αυθεντικότητας της . 
• Τι είναι γαστρονομικός προορισμός και αν αξίζει το κόπο να προσπαθήσουμε να γίνουμε. 
• Το εστιατόριο και γενικά οι επιχειρήσεις παροχών εστίασης και αναψυχής ως φορείς αυτού του γαστρονομικού πολιτισμού 
• Συνέργειες με τον πρωτογενή τομέα, στήριξη του και οφέλη στην τοπική οικονομία. 
• Δημιουργία λεσχών και φεστιβάλ. 
• Ελληνικό πρωινό και γιατί όχι και Τηνιακό- κυκλαδίτικο πρωινό

Εισηγητές 

Δημήτρης Ρουσουνέλος 
Γιώργος Χατζηγιαννάκης 
Αλέξανδρος Κουρής 
Κατερίνα Ρεμούνδου 
Γιώργος Πίτας 

Μιχάλης Μένεγος 
Νικολέττα Φωσκόλου 
Ελένη Αλεύρα 
Γιάννης Ασπρόμουγκος 
Λεωνίδας Χάλαρης 
Μάνθος Βίλλας 

Ντένη Καλλιβωκά. Συντονίστρια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top