νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην ΤήνοΜέσα στο καλοκαίρι ο Δήμος Τήνου είχε κάνει γνωστό την ενέργεια καταγραφής και απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα για την συλλογή των οχημάτων.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Σιώτος ανέφερε:


Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω της μακράς ακινησίας τους και της συσσώρευσης απορριμμάτων ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Επιπλέον, καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς.

Το ζήτημα είναι πολυδιάστατο με αρνητικές συνέπειες για την λειτουργία του νησιού και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους ιδιοκτήτες των «αφημένων στην τύχη τους» οχημάτων τόσο για το ζήτημα της ευταξίας όσο και για την έννοια της θέσης στάθμευσης στο δημόσιο χώρο που είναι μείζονος σημασία για τον δημότη.

Τι θεωρείτε εγκαταλελειμμένο όχημα

α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες,

β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής,

γ) εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωση του,

δ) αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Εγκαταλειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του.

Επικοινωνία με τον Αρμόδιο

Τέλος, όποιος επιθυμεί να δηλώσει μέσω των e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr ή στο τηλέφωνο 2283360117, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη του.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top