νεα κρητη totalfitness news

Αμοργός: Ενημέρωση από τον Δήμο για τους πρόσφυγεςΤο βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου 2015 απεβιβάσθηκαν στην ακτή «Μούρος» 58 πρόσφυγες
από τη Συρία, που έφθασαν με δύο φουσκωτά σκάφη τα οποία ανεχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτά.
Ο Δήμος σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό, τους μετέφερε με 2 λεωφορεία, τα οποία διετέθησαν δωρεάν από την επιχείρηση «Αιγιαλίς» την οποία και θερμά ευχαριστούμε, στο Camping των Καταπόλων, όπου όλοι εγκαταστάθηκαν σε σκηνές, που εν τω μεταξύ, ο Δήμος είχε στήσει.
Το Κέντρο Υγείας, διά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προέβη σε παροχή πρώτων βοηθειών, σ’ αυτούς που είχαν ανάγκη, μερικοί των οποίων παρέμειναν στο Κέντρο Υγείας κατά τη νύχτα. Στους λοιπούς έγινε ιατρική εξέταση και πρόχειρη καταγραφή. Η σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των προσφύγων στο νησί παραχωρήθηκε δωρεάν με την ευγενική προσφορά των κατοίκων της Αμοργού και των εστιατορίων της Χώρας, των Καταπόλων και της Αιγιάλης.

Επειδή η πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών ήταν ανησυχητική ζητήσαμε τη μεταφορά των προσφύγων για ταυτοποίηση στη Νάξο, αλλά αυτό δεν έγινε, λόγω άρνησης των τοπικών αρχών. Έτσι το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου αφίχθη από τη Νάξο στην Αμοργό κλιμάκιο της Αστυνομίας, το οποίο με συνεχή εργασία κατόρθωσε να τελειώσει τις διαδικασίες και της ταυτοποίησης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 21/22 Σεπτεμβρίου ώστε να καταστεί η προώθηση των προσφύγων το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά.

Ο Δήμος ευχαριστεί την Αντιδήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους που υπερέβαλαν εαυτούς για τη διαχείριση του θέματος. Ευχαριστούμε επίσης το ξενοδοχείο «Αιγιαλίς» και ιδιαίτερα την κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου για τη δωρεά προσφορά των λεωφορείων αλλά και τροφίμων. Τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της Αμοργού, την ΕΔΟΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων), το κλιμάκιο των Αστυνομικών που ήλθαν από τη Νάξο για τη ταχύτατη περάτωση των εργασιών και την άψογη συνεργασία με το Δήμο και τέλος το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Όμως ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες που εθελοντικά προσέφεραν εργασία, φαγητά και ρουχισμό.

Ο Δήμος προτίθεται να προβεί στην εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης αντίστοιχων περιστατικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΟΡΓΟΥ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top