νεα κρητη totalfitness news

  • Οι Κυκλάδες, μάλλον, θα είναι οι πρώτες όπου θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ
Aυξήσεις ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα νησιά των Κυκλάδων (αρχικά), νέες επιβαρύνσεις σε αγρότες και επιχειρήσεις αλλά και τσουχτερό ΕΝΦΙΑ φέρνει ο Οκτώβριος σε πάνω από 6.000.000 φορολογούμενους. Ειδικότερα, τον επόμενο μήνα θα ισχύσουν τα εξής:
  • Ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα. Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται από το 6% στο 13% ο συντελεστής ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα.
  • Νησιά του Αιγαίου. Καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σε μια πρώτη ομάδα νησιών του Αιγαίου (σύμφωνα με πληροφορίες στις Κυκλάδες).
  • Αγροτικό πετρέλαιο. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες αυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο,
  • Αγροτικά εισοδήματα. Εντός του επομένου μηνός θα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες, αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014! Ουσιαστικά με τη διάταξη αυτή προβλέπεται η επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%, αναδρομικά για τη χρήση του 2014.
  • Αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.εκ., πισίνες, ιδιωτικά αεροσκάφη και σκάφη αναψυχής. Εντός του επομένου μηνός θα τεθούν σε ισχύ και οι οποίες προβλέπουν: α) αύξηση κατά 30% του συντελεστή υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2014 ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και πισίνες. β) επέκταση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και σε όσους φορολογούμενους κατείχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης μήκους άνω των 5 μέτρων.
  • Ανώνυμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, κ.λπ. Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100% του κύριου φόρου, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014!
  • Επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης. Η συνολική δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για την καταβολή επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης θα μειωθεί κατά 50%
  • Εντός του Οκτωβρίου θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISNET 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 200.000 εταιρίες τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ του έτους 2015.
Πηγή pontos-news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top