νεα κρητη totalfitness news

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ - Διονυσιακό πανηγύρι στην Τήνο
Ένα διαδραστικό πανηγύρι, με επίκεντρο το αμπέλι, κέρδισε τις εντυπώσεις φέτος στην Τήνο.Μία τριήμερη γιορτή για το κρασί που έγινε στον Τριπόταμο, και κατάφερε να παντρέψει αριστοτεχνικά, τους εκκλησιαστικούς ύμνους με την ροκ μουσική, να διδάξει στα πιτσιρίκια τον τρύγο και να κλείσει με γλέντι, όπως αρμόζει στον Διόνυσο.
Περισσότεροι από 1.500 Τηνιακοί και τουρίστες συμμετείχαν σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή σε τρεις πράξεις και ήχο πλάγιο, αφού:
Η πρώτη πράξη «πάτησε» πάνω στους βυζαντινούς ύμνους που αναφέρονται στην άμπελο και τον οίνο.
Τα αδέλφια Δημήτρης και Βασίλης Χατζηνικολάου, έδωσαν μία διαφορετική μουσική γεύση στους θρησκευτικούς ύμνους.
Οινολόγος ο Δημήτρης, μουσικοσυνθέτης και ιεροψάλτης ο Βασίλης «πάντρεψαν» το παλιό με το νέο, και έντυσαν τους ύμνους της Ορθοδοξίας με τα σύγχρονα ακούσματα της ροκ και της ηλεκτρονικής μουσικής.
Και αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη σ αυτό το ξεχωριστό διαδραστικό τριήμερο γλέντι- «ύμνο» στο κρασί.
Πράξη δεύτερη: Τα πιτσιρίκια έρχονται στο επίκεντρο της γιορτής καθώς είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το αμπέλι και να συμμετέχουν στον τρύγο. Γέμισαν τα κοφινάκια τους με σταφύλια και έστησαν το δικό τους γλέντι, στο πατητήρι του Λαογραφικού Μουσείου του Τριποτάμου, πατώντας τα σταφύλια και μετατρέποντας τα σε μούστο.
Η τρίτη Πράξη ήταν η κορύφωση της γιορτής με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο γλέντι.Τραγούδι, χορός και κρασί.
Η όλη εκδήλωση στήθηκε από το Σύλλογο Τριποτάμου και εντάχθηκε στο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τήνου, ενώ τα παιδιά μάζεψαν σταφύλια από τον αμπελώνα του κ. Θ. Κοσμόπουλου.

Πηγή www.ethnos.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top