νεα κρητη totalfitness news




Αναστέλλεται η απεργία των ναυτεργατών- Δεμένα και πάλι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας στις 4 και 5/2 !! (31/1/16)






Προσωρινή αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία , έτσι τα πλοία θα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια τους από το πρωί της Κυριακής 6 ώρα.
Απεργία όμως αποφασίστηκε για της 4 και 5 Φεβρουαρίου, ενώ προειδοποιούν για κλιμάκωση του αγώνα τους αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ασφαλιστικό της σχέδιο.
Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ επιτίθεται στην κυβέρνηση καλεί τους ναυτεργάτες να βγούνε στον δρόμο.
Πιο αναλυτικά:
ΠΕΜΕΝ
ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
ΠΕΕΜΑΓΕΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Γενάρη 2016
Οι ναυτεργάτες με τη μαζική – καθολική συμμετοχή τους στις τρεις 48ωρες Πανελλαδικές Απεργίες μέσα στο Γενάρη, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στους εφοπλιστές, να μην καταθέσουν το νομοσχέδιο «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό στη Βουλή.
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εφοπλιστών με επίκεντρο το ασφαλιστικό έχει στο στόχαστρό της σαρωτικές αλλαγές, στους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης, βάζει ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση, κατάργηση των ΣΣΕ, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων (μειώσεις οργανικών συνθέσεων πλοίων), φοροληστεία και νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, ζωή κόλαση για τους ναυτεργάτες, γενικότερα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ συγκεντρώνουν και ρίχνουν στη μάχη όλες τις δυνάμεις τους για τη συμμετοχή των ναυτεργατών με νέα 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική κινητοποίηση, από 4 Φλεβάρη 06.00 έως 6 Φλεβάρη 06.00, με κατεύθυνση την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου, με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Τώρα όλοι οι ναυτεργάτες δουλειά, για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε όλα τα καράβια. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.
-Παλεύουμε για τη διεκδίκηση των απωλειών τα χρόνια της κρίσης και την παραπέρα ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στη «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία:
-Ναυτολόγηση με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ, για τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε όλα τα πλοία του ν.27/75.
-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
-Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ – ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
-Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
-Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος.
-Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
-Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
•ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
•ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
•ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν


e-nautilia.gr
Πηγή 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top