νεα κρητη totalfitness news

Το «Σπίτι του Χορού» μετακομίζει στη Σύρο με μία παράσταση όπου η ζωή συναντάει την τέχνη  

«No Bullying»


Στη γειτονική του Σύρο μετακομίζει την προσεχή Κυριακή το Σπίτι του Χορού (The House of e.t.a dance) του Εργαστηρίου Τεχνών Αιγαίου, με έδρα την Τήνο, για να προβληματίσει, να ευαισθητοποιήσει και να καθηλώσει το κοινό με μία πρωτότυπη παράσταση για τις καθημερινές μορφές εκφοβισμού στη ζωή του ανθρώπου, με οδηγό την τέχνη.
Ενδοσχολική, ενδοοικογενειακή και συναισθηματική βία, Κοινωνικός Ρατσισμός, Φτώχεια, Άτομα με αναπηρία, Νευρική Ανορεξία θα παρουσιαστούν από τους εννιά συντελεστές της παράστασης «No Bullying», οι οποίοι προσεγγίζουν μέσα από την τέχνη του χορού το φλέγον αυτό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «αν και διαφορετικοί, παραμένουμε όλοι ίσοι».
Δέκα χρόνια μύησης στην τέχνη του χορού
Το Σπίτι του Χορού λειτουργεί στην Τήνο τα τελευταία δέκα χρόνια, προσφέροντας στα παιδιά του νησιού την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να εξελιχθούν, αλλά και να διακριθούν μέσα από το χορό, τον αυτοσχεδιασμό, την κινησιολογία και το performance.
Η -βραβευμένη το 2015 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID για τους καινοτόμες εργασίες της αλλά και το έργο της στην περιφέρεια με έδρα την Τήνο- Γεωργία Ράπτη, εξηγεί στην «Κοινή Γνώμη» ότι οι παραστάσεις του Εργαστηρίου ακροβατούν μεταξύ ερασιτεχνισμού και επαγγελματισμού, καθώς μυούν τα παιδιά στην ουσία της τέχνης και όχι απλά στην ψυχαγωγία. “Οι θεματολογίες μας αφορούν πάντα ζητήματα που προβληματίζουν και εμάς τους ίδιους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έντονη παρουσία στον πολιτιστικό χάρτη της Τήνου
Σημειώνεται πως για πολλά χρόνια το Εργαστήρι συμμετείχε με παραστάσεις του αρχικά στο Φεστιβάλ Εξωμβούργου και μετέπειτα στο Φεστιβάλ Δήμου Τήνου, ενώ παλαιότερα άνοιγε τη χρονιά στα Λουτρά, στη Σχολή των Ουρσουλινών.
Το 2007 δημιούργησε τη δική του παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης «Της Άρνης το νερό» με καλεσμένο τον συνθέτη και τραγουδιστή Σταύρο Σιόλα. Τη επόμενη χρονιά, παρουσιάστηκαν χορογραφίες εμπνευσμένες από το βιβλίο των Φίλιπ Λεσερμειερ και Ρεμπέκα Ντοτρεμερ «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες», ενώ μεταξύ άλλων, το Σπίτι του Χορού συνεργάστηκε και με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου με θέμα την παράδοση.
Εμφανίσεις που κάνουν αίσθηση
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από πέντε χρόνια δημιουργήθηκε η Ομάδα χορού των «Επίλεκτων», η οποία προσκαλείται και διακρίνεται και εκτός Τήνου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εμφανιστεί στην τέσσερις φορές στην Αθήνα, προσκεκλημένη από το Διεθνές Συμβουλίου Χορού της Unesco ,του οποίου η κ. Ράπτη είναι μέλος.
Η Ομάδα Διαγωνιστικού (τμήμα διαγωνιστικού) ξεκίνησε τη χρονιά που πέρασε και διακρίθηκε με τη Δεύτερη θέση στον Διεθνές Διαγωνισμό χορού και Ευρωπαϊκού κυπέλλου, στη κατηγορία junior. Τέλος, το Εργαστήριο λειτουργεί επίσης ως κέντρο εξετάσεων του ISTD imperial society Teaching of Dancing London, κρατώντας μέχρι και σήμερα σταθερά τη πρωτιά με απόλυτη επιτυχία των μαθητών του στις εξετάσεις .
Η παράσταση «No Bullying» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Θέατρο «Απόλλων» και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το performance παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Τήνο, τυγχάνοντας της συγκινητικής αποδοχής του κοινού, το οποίο δήλωσε συγκλονισμένο από το αποτέλεσμα.


Πηγή koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top