νεα κρητη totalfitness news

Με στόχο τη δημιουργία ενιαίας
ανταγωνιστικής τουριστικής ταυτότητας και τητζν ενίσχυση της θέσης της στην διεθνή τουριστική βιομηχανία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε το τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αν. Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, του προέδρου του ΣΕΤΕ, κου Ανδρέα Α. Ανδρεάδη, των βουλευτών και δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματικών ενώσεων της περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γεώργιος Χατζημάρκος παρουσίασε την ολοκληρωμένη στρατηγική τουρισμού, η οποία πρόσφατα είχε τεθεί και σε διαβούλευση με τους τουριστικούς φορείς και δημάρχους της περιφέρειας.
Στο περιθώριο και μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης  Ν. Αιγαίου  και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μίλησαν με τους δημοσιογράφους και απάντησαν σε ερωτήσεις τους.
Ο κ. Ανδρεάδης ξεκαθάρισε ότι ο κύριος παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών για το 2016 θα είναι η ασφάλεια που παρέχει ένας προορισμός.
Όσον αφορά στην άνοδο της Αθήνας σημείωσε ότι οφείλεται στην καλή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα σε όλους τους φορείς του Τουρισμού της Αθήνας και η ποιότητα που χαρακτήρισε όλα τα προσφερόμενα τουριστικά προϊόντα.
Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προξενήσει το προσφυγικό σε νησιά του Ν. Αιγαίου όπως την Κω, και είπε ότι αυτή τη στιγμή περιμένουν να γίνει αποτίμηση της βλάβης που έχει προξενηθεί.  Συγχρόνως είπε ότι η φιλόξενη στάση που έχουν δείξει οι κάτοικοι των νησιών είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσει την προσέλκυση επισκεπτών στην Ελλάδα διότι καταγράφεται στα θετικά του προορισμού.  Επικρότησε τη σωστή στάση των Ελλήνων, που όπως σημείωσε δείχνει το σύγχρονο πολιτισμό που διαθέτει η χώρα.  Υπογράμμισε μάλιστα ότι το προσφυγικό σίγουρα δε θα λυθεί με το χτίσιμο τοίχων ενώ αντίθετα τέτοιες συμπεριφορές θα αποβούν σίγουρα αρνητικές στην προσέλκυση επισκεπτών εφόσον κάθε άλλο παρά φιλόξενες είναι.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αλλαγή του ΦΠΑ, ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν υπάρχει   κανένα νεώτερο αλλά είναι βέβαιο ότι σύντομα που θα υπάρξει απολογισμός των εσόδων θα γίνει φανερό ότι σε τίποτα δεν ωφελήθηκαν τα έσοδα της χώρας αλλά αντίθετα μειώθηκαν και η πολιτική αυτή έπεσε έξω, κατά τη γνώμη του η πολιτεία θα την αποσύρει σύντομα.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι γενικά το μέσο έσοδο ανά διανυκτέρευση ανέβηκε ενώ ανά άφιξη έπεσε και αυτό οφείλεται στη μικρότερη διάρκεια που παραμένουν οι επισκέπτες.
Αεροδρόμια
Όσον αφορά στα προβλήματα των αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι κατά την άποψή του τα αεροδρόμια πρέπει να δουλέψουν με όρους ιδιωτικής οικονομίας και δεν είναι δυνατό να παρουσιάζουν τις ελλείψεις που παρουσιάζουν αεροδρόμια προορισμών όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος και η Κως.  Η FRAPORT έχει αναλάβει να κάνει έργα εκσυγχρονισμού, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν όμως πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου 2016.
Συνολική εικόνα αφίξεων: Όσον αφορά στη μεγάλη εικόνα για τις αναμενόμενες αφίξεις ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Ανδρεάδης σημείωσαν ότι η ζήτηση για ασφαλείς προορισμούς θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.  Αυτό είναι μεν θετικό για την Ελλάδα εφόσον δεν αλλάξει κάτι. 
Απαιτεί βέβαια σωστή πολιτική συντονισμένες δράσεις και παρουσία όπου κρίνεται απαραίτητη. Συγχρόνως, όπως σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, είναι ξεκάθαρο ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία παρουσιάζουν διψήφιο νούμερο στη ζήτηση γιατί προσφέρουν ακόμα περισσότερη αίσθηση ασφάλειας εφόσον βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση  από εμπόλεμες ζώνες και χώρες που πραγματοποιούνται τρομοκρατικές πράξεις.
Όσον αφορά στην αγορά της Ρωσίας ο κ. Ανδρεάδης σχολίασε ότι δεν αναμένεται σημαντική τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας. 
Η ύφεση που χαρακτηρίζει την αγορά, ως συνέπεια και της μείωσης της τιμής του πετρελαίου δεν αναμένεται να αλλάξει στο  άμεσο μέλλον. Ο αριθμός του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία έχει συρρικνωθεί στις 500.000. Ο  κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στην αγορά των παράνομων καταλυμάτων σημείωσε ότι βλάπτουν την εικόνα της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

Πηγή sofokleousin.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top