νεα κρητη totalfitness news


Δεμένα τα καράβια: Συνεχίζεται για άλλες 48 ώρες η απεργίατης ΠΝΟ.


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Συνεχίζεται για ακόμα 48 ώρες η απεργία της ΠΝΟ.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για άλλες 48 ώρες. Η γενική συνέλευση των ναυτικών αποφάσισε παράταση της απεργίας που έληγε σήμερα το βράδυ. Με βάση αυτή την εξέλιξη είναι προφανές πως αποκτά πλέον δραματική επικαιρότητα η έκκληση του επιμελητηρίου Κυκλάδων προς την ΠΝΟ από προχτές να μην συνεχιστούν οι πολυήμερες απεργίες που χτυπάνε ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών. Ο αποκλεισμός των νησιών συνεχίζεται για άλλες δύο μέρες.
Το επιμελητήριο Κυκλάδων σε μια δραματική έκκληση του εξηγούσε στην ΠΝΟ πως εκπροσωπεί «πολύ μικρές και κατά κανόνα ατομικές ή και οικογενειακές επιχειρήσεις, που οι πολυήμερες απεργίες τις πλήττουν, όπως πλήττουν ανεπανόρθωτα, τον νησιώτη παραγωγό, βιοτέχνη και μικροέμπορο. Όλους αυτούς δηλαδή που ταξιδεύουν καθημερινά και πληρώνουν εισιτήρια και μεταφορικούς ναύλους, στα πλοία όπου εργάζεστε. Οι επιχειρήσεις έχουν μηδενικά περιθώρια αντοχής, ακόμα και για μία ημέρα αποκλεισμού των νησιών και ιδιαίτερα αυτών που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό».
Ζητουσε την κατανόηση από τα πληρώματα των πλοίων του γεγονότος πως «τα νησιά, σαν κοινωνίες και σαν οικονομίες δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής, και να κάνετε δεκτό το αίτημά μας, να μη συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ή στη χειρότερη περίπτωση να μην ξεπερνούν τις είκοσι τέσσερις ώρες, ώστε τουλάχιστον να εξυπηρετούνται οι άμεσες ανάγκες περιπτώσεις  άμεσου ανάγκης». Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκε...

Πηγή  enandro.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top