νεα κρητη totalfitness news

Ενέργειες  που έγιναν τo 2015 για την Τουριστική Προβολή του νησιού μας.


1) Προβολή του νησιού σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα συμμετοχή του Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου σε τρείς εκπομπές στο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ». Καταχώρηση της Τήνου στο περιοδικό ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του «Ελεύθερου Τύπου» στο τεύχος Μαΐου 2015 καθώς και στο περιοδικό Travel του «Ελεύθερου Τύπου» στο τεύχος Ιουνίου  2015.
Συνέντευξη της Αντιδημάρχου την 1-5-2015 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για την προβολή του νησιού. Επίσης στις 8-8-2015 στο «Κανάλι 1» του Πειραιά.
Συνέντευξη του Δημάρχου στο  περιοδικό LIFE για την τουριστική προβολή του νησιού, καθώς επίσης  συνέντευξη του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου στο περιοδικό TINOS ABOUT. Καταχώρηση της Τήνου στο Γαλλικό περιοδικό «COTE SUD».

2) Σε συνεργασία με τον ΕΜΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΝΟΥ διαφήμιση της Τήνου στην εκπομπή TRACTION  στο SKY στις 16-5-2015, της οποίας τα γυρίσματα  έγιναν στο νησί μας και καταχώριση της Τήνου στο αντίστοιχο περιοδικό TRACTION.

3) Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 2-4-2015 στο εστιατόριο «Evi Evane» στο Παρίσι, η εκδήλωση τουριστικής προβολής της Τήνου στη Γαλλία, την οποία συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τήνου και το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι, με παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν Γάλλοι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ και τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και υποσχέθηκαν όλοι ότι θα γράψουν στα έντυπά τους αφιερώματα για την Τήνο και προσκλήθηκαν να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά το νησί και τις ομορφιές του.

4) Στα πλαίσια της διαφήμισης του νησιού μας, ο Δήμος Τήνου φιλοξένησε από τις 27 μέχρι τις  30 Απριλίου 2015 τη γαλλίδα  δημοσιογράφο  Aliette Decrozet και τον γάλλο φωτογράφο Jean Marc Angles του γνωστού γαστρονομικού γαλλικού περιοδικού «Cuisine Actuelle».  Το περιοδικό αυτό που εκδίδεται σε 420.000 αντίτυπα και διαβάζεται από 1.000.000 ανθρώπους, θα κάνει 10σέλιδο αφιέρωμα στην Τήνο και στη γαστρονομία της στο επετειακό τεύχος Σεπτεμβρίου  - Οκτωβρίου 2015 .

5) Υποδοχή στην Τήνο στις 9 Ιουνίου 2015 Ρώσων επισκεπτών με ιστιοπλοϊκά σκάφη (ΡΕΓΚΑΤΤΑ)  και έτσι καθιερώνεται  για δεύτερη χρονιά μια μορφή τουριστικών επισκέψεων  στο νησί μας που θα καθιερωθεί  κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον ΕΜΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΝΟΥ.

6) Συμμετοχή του Δήμου Τήνου στα «Μονοπάτια της γεύσης» και στο Τηνιακό πρωινό που οργάνωσε στις 6 και 7 Μαΐου 2015 ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  Τήνου.  Η δράση αυτή ήταν μια αφορμή να έρθουν ειδικοί γευσιγνωσίας στο νησί και δημοσιογράφοι και να γίνει μια πραγματικά μοναδική εκδήλωση για το νησί μας με τεράστια προβολή και απήχηση. Απόρροια της δράσης αυτής ήταν να γράψουν πολλοί δημοσιογράφοι σε έγκριτα περιοδικά και εφημερίδες για τον τόπο μας, με  τρανό επίτευγμα την πολυσέλιδη καταχώρηση   για το νησί μας στο ένθετο της Καθημερινής «Γαστρόνομος» που κυκλοφόρησε στις 14-6-2015

7) Συμμετοχή του Δήμου Τήνου στο TINOS RUNNING EXPERIENCE 2015 μια δράση που οργάνωσε στις 6 Ιουνίου 2015  ο Εμπροεπαγγελματικός και  Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί Πανελλήνια σαν θεσμός. Αρκεί να σημειωθεί η τεράστια συμμετοχή στους αγώνες αυτούς ανθρώπων από όλο τον κόσμο, αλλά και από το νησί μας και κοντινά νησιά, καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ζήσαμε πραγματικά μοναδικές στιγμές, τόσο με τις διαδρομές, με την τελετή λήξης αλλά και με το pasta party στο χωριό Αγάπη της Τήνου.

8) Στα πλαίσια της φετινής γιορτής της αγκινάρας στην Κώμη στις 14-6-2015, στην οποία συντέλεσαν η ακούραστη προσπάθεια των κατοίκων, της Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης, αλλά και της Προέδρου και των μελών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου, υποδοχή των μελών  της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ελλάδος και τους Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που οργάνωσαν ημερίδα για τη φαρμακολογική και διατροφική αξία της αγκινάρας και θεατρική παράσταση που προσέφεραν στους κατοίκους του νησιού.

9) Υποδοχή στις 23-5-2015 των παιδιών της Λεοντείου Σχολής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που επισκέπτονται το νησί μας.   Η μικρή αυτή γιορτή ήταν επιβεβλημένη και για να τιμήσουμε  τους δασκάλους και τους διοργανωτές, αλλά και για να αναδείξουμε το νησί μας ως προορισμό για μαθητικές εκδρομές.

10) Φιλοξενία, μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά το διάστημα από  19 έως 22 Ιουνίου 2015 του Ρώσου δημοσιογράφου Igor Kemco, με αποτέλεσμα εκτεταμένο αφιέρωμα για την Τήνο από το μεγάλο ρώσικο site  τουριστικής προβολής Greek. Ru.

11) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 4-8-2015 εγκρίθηκε η απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής για συμμετοχή του Δήμου Τήνου στη Διεθνή Έκθεση Τour Natur 2015 από τις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας. Είναι μια έκθεση που θα συνδράμει στον Εναλλακτικό Τουρισμό.
Στην έκθεση αυτή και η Τήνος εκπροσώπησε με το μέλος της τουριστικής επιτροπής Γιάννη Βιδάλη (τοπογράφο)και τον Μάνθο Δελλατόλα  επάξια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο κομμάτι του Εναλλακτικού Τουρισμού.

12)  Αποφασίστηκε  και υλοποιήθηκε η οργάνωση γραφείου τύπου για αποστολή δελτίων κλπ. στα ΜΜΕ εσωτερικού  και η συνεργασία με δημοσιογράφο / τουριστικό συντάκτη  για την προβολή του νησιού μας. Ήδη η δράση αυτή πραγματοποιείται μέσω της δημοσιογράφου Έφης Καραγεώργου – Ζερβονικολάκη και έχουν γίνει καταχωρίσεις σε εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία όπως ο «Ελεύθερος Τύπος» και το «Έθνος», για τις ομορφιές του νησιού μας και για τις εκδηλώσεις και τις τοπικές γιορτές.
Οι καταχωρήσεις αυτές σε εφημερίδες (έντυπες ή ηλεκτρονικές είναι τουλάχιστον δυο (2) κάθε μήνα και αποσκοπούν στην προβολή του νησιού, στην αύξηση της επισκεψιμότητας καθώς και της αναγνωσιμότητας 

13) Έχει υπογραφεί η σύμβαση και επίκειται η αναδιάρθρωση της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου Τήνου, καθώς και η ενεργοποίηση της σελίδας του Δήµου  Τήνου στο Facebook για τη δηµιουργία µιας οnline κοινότητας για την Τήνο.

14) Συμμετοχή του Δήμου Τήνου στην διεθνή τουριστική έκθεση της πόλης ZHOUSHAN  (ΖΟΥΧΑΝ) της Κίνας που θα γίνει από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2015, όπου ο Δήμος μας ήταν  τιμώμενος Δήμος. Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας για το νησί μας με φωτογραφίες του Τηνιακού φωτογράφου Αριστείδη Κοντογιώργη. Η συμμετοχή του Δήμου, με την παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου και του Αριστείδη Κοντογιώργη, έγινε με δικά τους έξοδα και χωρίς καμιά επιβάρυνση εκ μέρους του Δήμου.

15) Πραγματοποιήθηκε η φιλοξενία από το Δήμο Τήνου στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2015 Αυστραλών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ του BBC για τη δημιουργία του Ντοκιμαντέρ «This is Grecce» (Αυτή είναι η Ελλάδα), το οποίο θα προβληθεί στην Αγγλία, Αμερική και Αυστραλία. Η δράση αυτή προωθήθηκε  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σκοπό να προβληθούν στο αντίστοιχο κοινό οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

16) Επικοινωνία στις 7-9-2015 με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων  κ. Λύσανδρο Τσιλίδη για ένταξη της Τήνου στο «Σχέδιο 12» αξιοποιώντας έναν από τους πέντε (5) βασικούς άξονες του σχεδίου για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

17) Συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη στη 31η Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia 2015", 12-15  Δεκεμβρίου 2015, η οποία συνιστά το κορυφαίο σημείο συνάντησης του Τουριστικού Κλάδου στη χώρα μας.
Ο Δήμος Τήνου
συμμετείχε στην έκθεση αυτή με εκπρόσωπο την κυρία Ευγενία Καμολίνου, Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων  Δωματίων Τήνου "Η ΞΕΝΙΑ". 


18) Σημαντική ήταν η  συμμετοχή του Δήμου Τήνου στη διεθνή τουριστική έκθεση  WTM  LONDON στις  2 - 5 Νοεμβρίου. Η WTM αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας και προσελκύει το ενδιαφέρον της  παγκόσμιας τουριστικής αγοράς .5.000 εκθέτες από 180 περίπου χώρες του κόσμου και πάνω από 50.000 υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας  , εκπρόσωποι κρατών, διεθνής τύπος, bloggers κλπ συναντώνται στο πολυτελές εκθεσιακό κέντρο ExCel  Center του Λονδίνου για να ανταλλάξουν απόψεις και να συνάψουν συμφωνίες. Η Τήνος συμμετείχε στο περίπτερο ΕU 1170 της Περιφέρειας  Νοτίου  Αιγαίου, η οποία στα πλαίσια της νέας  τουριστικής της  στρατηγικής λειτουργεί σαν ομπρέλα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για την ανάδειξή τους στο εξωτερικό κάτω από το λογότυπο «takemethere»  και σε συνεργασία με τον διεθνή τηλεοπτικό σταθμό CNN ο οποίος και  θα προβάλλει  μέσα από βίντεο τα νησιά παγκοσμίως .Το ενδιαφέρον των επισκεπτών  για την Τήνο ήταν έντονο  ιδιαίτερα για τα χωριά της. Το Δήμο Τήνο εκπροσώπησε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής  η κα Δεδεμπίλη Μαργαρίτα.  

19) Δημιουργήθηκε τουριστικό βίντεο με θέμα Discover your own Tinos» από την εταιρεία  2KF και τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαρινέτας Κρητικού οι οποίοι σχεδόν αφιλοκερδώς και με μεγάλο μεράκι και αγάπη για το νησί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

20) Συνέντευξη στις 17/11/2015 της αντιδημάρχου στο τουριστικό κανάλι sbc  και στο δημοσιογράφο κ. Ντιγριντάκη με θέμα την άλλη Τήνο που προβλήθηκε από το ΟΤΕ tv.

21) Συνάντηση με την Ιδρύτρια και Αντιπρόεδρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Λύδια Καρρά είχε η Αντιδήμαρχος Τήνου στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στα πλαίσια της δράσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τήνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συντήρηση, τη σηματοδότηση και την πιστοποίηση των Μονοπατιών του Νησιού.  Στη συνάντηση υπήρξε διαβεβαίωση από πλευράς της εταιρείας ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει το έργο μας. Την επόμενη μέρα  στις 18 Νοεμβρίου έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τήνου παρουσία του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, της Αντιδημάρχου, μελών της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Τήνου  και  υπαλλήλων του Δήμου και του Επαρχείου καθώς και του κ. Τάσου Αναστασίου, που είναι ο υπεύθυνος του έργου συντήρησης και ανάδειξης των μονοπατιών εκ μέρους της Περιφέρειας.  Η προσπάθεια όλων είναι να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να προχωρήσουμε  σύντομα σε όλες τις απαραίτητες δράσεις προκειμένου να γίνει η συντήρηση, η σηματοδότηση και η πιστοποίηση των Μονοπατιών του Νησιού.
22) Φιλοξενία δημοσιογράφων 20,21,22 Νοεμβρίου από το ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την προβολή της Τήνου και των χωριών της Νίκος Μαστροπαύλος, Ελευθερία Αλαβάνου και Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου. Στόχος επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Υπήρξε στη συνέχεια αφιέρωμα ειδικά για τον τριπόταμο και τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα  της Τήνου στο περιοδικό ΒΗΜΑΓΚΑΖΙΝΟ  

23)  Ο Δήμος Τήνου συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στην Αθήνα, τη Greek Tourism Expo 2015 στις 4-6 Δεκεμβρίου 2015.
Η Έκθεση αυτή  γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τείνει να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στην Ελλάδα. 
Ο Δήμος Τήνου συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπροσωπήθηκε από την αντιδήμαρχο αρμόδια για θέματα τουρισμού Αναστασία Δεληγιάννη Άσπρου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Ευάγγελο Κορνάρο, τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Ανδρέα Τσιμέκη και την ειδική γραμματέα του Συλλόγου Πετρίνα Κολλάρου, την Πρόεδρο του Συλλόγου  Ενοικιαζομένων Δωματίων  Ευγενία Καμολίνου, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Ιωάννη Βιδάλη (τοπογράφο μηχανικό) και τον γραμματέα του Συλλόγου Επαγγελματιών Εξωμβούργου Ηλία Φιλιππούση.
Στα πλαίσια της Έκθεσης οργανώθηκαν συναντήσεις και επαφές και ήταν πραγματικά έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το νησί μας.
Πολλές είναι οι σκέψεις και οι συζητήσεις για  πράγματα που πρέπει να γίνουν καθώς και οι προτάσεις για την αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζει το νησί μας σε συνάρτηση και με την πρόσφατη απόφαση να ενταχθεί η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία στον κατάλογο της UNESCO της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.


Όλες αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα ληφθούν αποφάσεις για να αξιοποιηθεί κάθε παράμετρος  στα πλαίσια   μια οργανωμένης και στοχευμένης προσπάθειας για την προβολή του νησιού μας.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top