νεα κρητη totalfitness news



Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Β’ Κυριακής των Νηστειών, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη και κήρυξε τον θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Λιμενάρχη Τήνου και πλήθους προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.
Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Το εσπέρας, τελέσθηκε με την αρμόζουσα κατάνυξη και ιεροπρέπεια στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Β’ Κυριακής των Νηστειών.
Προ του πέρατος της ιεράς Ακολουθίας ομίλησε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. κ. Δωροθέου στον Πανοσιολογιώτατο ομιλητή και τους συμμετέχοντες Κληρικούς, στον Γενικό Γραμματέα και στα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, στον επί τιμή Δήμαρχο κ. Σ. Απέργη, στον Πολιτευτή των Κυκλάδων κ. Χ. Πολατσίδη, στους εκπαιδευτικούς και κατηχητές και στους ευσεβείς Χριστιανούς ευχαριστώντας τους για την ολοκάρδια συμμετοχή τους καθώς και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Στυλιανό Τουφεκλή και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για τη προετοιμασία.
Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό καθώς και απότμημα του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού–Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος

btinos-1

btinos-2

btinos-3

btinos-4

btinos-5

btinos-6

btinos-7

btinos-9

btinos-10

btinos-11

btinos-12

btinos-13

btinos-14
btinos-15




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top