νεα κρητη totalfitness news

Φωτογραφία του χρήστη Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Ι.ΤΗ.Π.Εγκαίνια Έκθεσης "Ο Λύκος και ο Κήπος" μετά μουσικής των "Anima"


Εγκαίνια Έκθεσης Richard Lethen & James Lee Byars: "Ο Λύκος και ο Κήπος"

Εγκαίνια: 21 Απριλίου, στις 8 μ.μ., με τη συμμετοχή του ΑΝΙΜΑ Flute guitar duet: «Μουσική & Σινεμά»

Opening: 21st April, at 8 pm, with the ΑΝΙΜΑ Flute guitar duet: “Music & Cinema”

Οι Κυκλάδες συναντούν την Τέχνη της Άπω Ανατολής

"The Wolf in the Garden": Cyclades meet the East

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού παρουσιάζει το έργο του Richard Lethen ενός μεγάλου Τεξανού εικαστικού που από τη δεκαετία του ’80 έχει επιλέξει την Τήνο για δεύτερο τόπο κατοικίας του. Η Τήνος, η ύπαιθρος και οι άνθρωποί της αποτελούν διαρκή πηγή έμπνευσής του, και σε αυτήν βρίσκει ακόμη και πρώτες ύλες για τις δημιουργίες του (χαρτί από τοπικό χασάπη, κεραμικά κ.ά.). Άρχισε να ζωγραφίζει στην Αμερική ακολουθώντας το αμερικανικό αφαιρετικό ύφος, σύντομα όμως ένιωσε ότι αυτό το ύφος, αν και ισχυρό, ήταν περιορισμένο. Ταξίδεψε λοιπόν στην Ανατολή για να γνωρίσει τα παλιά Κινέζικα και Ιαπωνικά έργα τέχνης θεωρώντας ότι αυτά έχουν κάνει σοβαρές υπερβάσεις στον τομέα. Και πάντα επέστρεφε στην ελληνική ύπαιθρο για να αφομοιώσει ό,τι είχε προσλάβει στην Ανατολή. Σύμφωνα με τον Stephen Addiss: «ο Richard Lethen δημιούργησε έναν κόσμο εικόνων συγχωνεύοντας Ανατολικές και Δυτικές καλλιτεχνικές παραδόσεις, ταυτόχρονα όμως οι μεταμορφώσεις του από αυτές τις παραδόσεις προσλαμβάνουν έναν μοναδικά δημιουργικό χαρακτήρα».

Τα έργα του Lethen συνοδεύουν στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού δημιουργίες του εκλιπόντος φίλου μου James Lee Byars (1932 -1997) από το προσωπικό του αρχείο. Ο Byars είχε ειδικευθεί στην παραστατική τέχνη και την γλυπτική εγκατάσταση, με βάση την ιδέα του «Τελείου».

Και οι δυο καλλιτέχνες γεννήθηκαν την ίδια χρονιά στις Μεσο-δυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. Συναντήθηκαν όμως για πρώτη φορά όταν πραγματοποίησαν έκθεση στην ίδια γκαλερί της Ν. Υόρκης. Αν και εκ πρώτης όψεως η τέχνη τους είναι τελείως διαφορετική, μοιράζονται κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό, μολονότι συναντήθηκαν ελάχιστες φορές, αλληλογραφούσαν για πολλά χρόνια. Μέρος αυτών των ιδιαίτερων επιστολών του Byars θα εκτεθούν στο Ι.ΤΗ.Π.

Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων έως 30 Ιουνίου είναι:

Δευτέρα - Πέμπτη: 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Παρασκευή: 10.30 π.μ. - 2 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Σάββατο: 10:30 π.μ. - 2:30 μ.μ.

Opening hours of the exhibitions
Monday - Thursday: 9:00 - 15:00
Friday: 10:30 - 14:00 & 17:00 - 20:30
Saturday: 10:30 - 14:30

Θα ακολουθήσει συναυλία του ντουέτου ΑΝΙΜΑ.
Στο φλάουτο η Αnne PUJOLAS και στην κιθάρα η Μαργαρίτα ΣΑΛΤΑΜΑΝΙΚΑ, με θέμα την μουσική του κινηματογράφου, και τους μεγάλους συνθέτες της : Rota, Williams, Tiersen, Hatzidakis, Karaïndrou....και άλλους. Tην συναυλία θα συνοδέψουν προβολές βίντεο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top