νεα κρητη totalfitness news


Το Μανιφέστο του δημάρχου που κυβέρνησε τη Μύκονο για 18 χρόνια

Πρόκειται για το Μανιφέστο της Επιστροφής. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ομιλία του πρώην δημάρχου Χρήστου Βερώνη που κυβέρνησε την Μύκονο από το 1991-ως το 2018 και ετοιμάζεται για το το απόλυτο come back.
-Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε, αλλά να συνθέσουμε προς όφελος όλων!
Σε Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο παρουσίασε πρόσφατα την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Μύκονος. Πρώτη ξανά!» αλλά και τους συνεργάτες του.


Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου!
Η παρουσία και η στήριξή σας είναι συγκινητική!
Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω για τη Μύκονο των ονείρων μας!
Εσείς είστε η Μύκονος!

Φίλες και Φίλοι,
 
Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά μου συγκίνηση για την μαζική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας και την πραγματικά εντυπωσιακή σας παρουσία.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η παρουσία τόσων πολλών γυναικών και δεν σας κρύβω ότι η επιλογή της 8ης Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας για την παρουσίαση του συνδυασμού μας δεν ήταν τυχαία.
Ο συμβολισμός αυτής μας της επιλογής είναι σαφής.
Τιμούμε την γυναίκα ως παγκόσμιο σύμβολο, την Ελληνίδα γυναίκα και κυρίως τιμούμε την Μυκονιάτισσα γυναίκα.
Την τιμούμε για την ισότιμη συμμετοχή στην δημιουργία αυτού που όλοι αποκαλούν Μυκονιάτικο θαύμα. Ο ρόλος της υπήρξε πάντα πρωταγωνιστικός, η συμβολή της καθοριστική και η προσφορά της ανεκτίμητη, τόσο στην οικογένειά της όσο και στην κοινωνία.
Τιμούμε τη Μυκονιάτισσα μητέρα και σύζυγο γιατί λειτούργησαν ως ιμάντες μεταβίβασης διαχρονικών αξιών από γενιά σε γενιά. Διατήρησαν και προστάτεψαν τις παραδόσεις του νησιού για να τις κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές.
Τιμούμε τη Μυκονιάτισσα ως εργαζόμενη, επιχειρηματία, επιστήμονα, ελεύθερη επαγγελματία.
Ακούραστη, εφευρετική, δυναμική και επιτυχημένη.
Ο συνδυασμός μας έχει συμπεριλάβει στις τάξεις του αρκετές γυναίκες.
Όχι, γιατί μας το επιβάλλει ο νόμος, αλλά για τις ικανότητές, το δημιουργικό μυαλό, τις ευαισθησίες και κυρίως την κατευναστική τους παρουσία όταν οι αντιπαραθέσεις εντός του δήμου οξύνονται.
Προσδοκούμε επομένως πολλά από τις γυναίκες δημοτικούς συμβούλους για να έχουμε μια επιτυχημένη δημοτική θητεία προς όφελος της Μυκόνου.

Κοιτάζοντας την αίθουσα, βλέπω στα πρόσωπά σας τη ζωντανή ιστορία της Μυκόνου των τελευταίων δεκαετιών.
Βρίσκονται εδώ αρκετοί από τους πρωτοπόρους του Μυκονιάτικου τουριστικού θαύματος, που χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις παρά μόνο με το ένστικτο και το μεράκι τους δημιούργησαν το ισχυρό brand name (την ισχυρή εμπορική ταυτότητα) της Μυκόνου. Μυκονιάτες ακαταπόνητοι και καινοτόμοι που τα ξενοδοχεία τους, τα εστιατόριά τους, οι επιχειρήσεις τους εν γένει, είναι υποδείγματα υγιούς επιχειρηματικότητας. Τεχνίτες, εργολάβοι, άνθρωποι της οικοδομής, δημιουργοί αυτού του υπέροχου κτιστού Μυκονιάτικου περιβάλλοντος. Μυκονιάτες της υπαίθρου, αγρότες, βρίσκονται εδώ, οι νεότερες γενιές, άντρες και γυναίκες που πήραν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και συνεχίζουν το δημιουργικό τους έργο, επεκτείνοντας και ισχυροποιώντας τις επιχειρήσεις των γονιών τους.
Βρίσκονται εδώ νέοι και νέες σύγχρονοι επιχειρηματίες, επιστήμονες, τεχνίτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και υπάλληλοι που στήριξαν στα δύσκολα τον Δήμο, και που ο καθένας και η κάθε μια αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία του νησιού.
Βρίσκονται εδώ, πολυάριθμοι συμπολίτες μας που έγιναν Μυκονιάτες από επιλογή. Με όλους αυτούς που αγάπησαν τη Μύκονο, μας ενώνουν πλέον κοινές αγωνίες και στόχοι.
Εδώ βρίσκεται, η ζωντανή και μαχόμενη στο στίβο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, Μύκονος.
Η παραδοσιακή, αλλά και η κοσμοπολίτικη Μύκονος. Η ιστορία μας, το παρόν και το μέλλον.
Και είμαστε όλοι εδώ γιατί μας ενώνει η αγάπη για τούτο το νησί. Γιατί αυτό το νησί είναι η μήτρα που μας γέννησε, είναι η πρώτη επαφή μας με τον κόσμο, είναι το κλάμα και το γέλιο μας, το σπιτικό και η δουλειά μας, είναι οι προσδοκίες μας και οι αγωνίες μας για μια καλύτερη ζωή.
Με τη δική σας υποστήριξη ευτύχησα να εκλεγώ δήμαρχος Μυκόνου για πέντε συνεχόμενες θητείες. Είναι τιμή για μένα και ταυτόχρονα απόδειξη ότι το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα χρόνια στη Μύκονο, ήταν σημαντικό και ως τέτοιο αξιολογήθηκε και επιβραβεύτηκε από εσάς.
Στο δήμο βέβαια δεν ήμουν μόνος. Μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκαν ως δημοτικοί σύμβουλοι, άξιοι και ικανοί Μυκονιάτες πατριώτες, άνδρες και γυναίκες. Αλλά και πλείστοι άλλοι, ντόπιοι και ξένοι φίλοι μας που ανιδιοτελώς στάθηκαν στο πλάι μας και καθημερινά μας στήριζαν.
Κάποιοι απ’ αυτούς έφυγαν νωρίς και δεν είναι πια μαζί μας. Δράττομαι της ευκαιρίας να τους αποτίσω φόρο τιμής και να διαβεβαιώσω ότι θα τους θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και νοσταλγία.
Στο δήμο παλέψαμε σκληρά, νύχτα μέρα με όραμα και σχέδιο. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Αξιοποιήσαμε καλύτερα από κάθε άλλο νησί τα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια και αποτελέσαμε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της υλοποίησης έργων υποδομής πολιτισμού και ανάπτυξης.
Οι συνάδελφοί μου δήμαρχοι στις υπόλοιπες Κυκλάδες αναγνώριζαν το έργο που γινόταν στο Δήμο της Μυκόνου γι’ αυτό και μου εμπιστεύτηκαν την προεδρία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων, αλλά και την προεδρία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
Και είναι αλήθεια ότι έργα που εμείς είχαμε ολοκληρώσει πριν από 15 και 20 χρόνια, άλλα νησιά ακόμη και σήμερα δεν τα έχουν καν ξεκινήσει.
Κάναμε λοιπόν δουλειά και βελτιώσαμε κυριολεκτικά την εικόνα της Μυκόνου με έργα μακράς πνοής.
Το νησί μας δεν διέθετε πάντα περιφερειακό δρόμο, λιμάνι, φράγματα, βιολογικό καθαρισμό, ταχυδιυλιστήρια νερού, χώρο στάθμευσης στο παλιό λιμάνι, εκτεταμένο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο, οδικό δίκτυο για τους πλέον απομακρυσμένους οικισμούς, κτηριακά σχολικά συγκροτήματα, κτίρια πολιτιστικών δράσεων (Γρυπάρειο, θερινός κινηματογράφος), κτήρια στέγασης υπηρεσιών και άλλα πολλά.
Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία ούτε έγιναν μόνα τους.
Έγιναν επειδή υπήρχε όραμα, υπήρχε σχέδιο, υπήρχε αγάπη για το νησί, υπήρχε μεράκι και όρεξη για δουλειά. Υπήρχε συνεργασία, υπήρχε κινητοποίηση όλων, υπήρχε πείσμα και επιμονή, γνώση και μεθοδικότητα.
Έγιναν επειδή τρέξαμε, ξενυχτήσαμε στη δουλειά, διεκδικήσαμε, απαιτήσαμε, αξιοποιήσαμε γνωριμίες και επαφές μας προς όφελος του νησιού και όχι για προσωπικό μας όφελος. Έγιναν γιατί υπήρχαν έργα και σχέδια για τα οποία είχαν μοχθήσει άλλοι άξιοι και ικανοί δήμαρχοι, πριν από εμάς όπως ο Μαθιός Αποστόλου, πάνω στα οποία πατήσαμε και συνεχίσαμε. Συνεργαστήκαμε, με όρους ισοτιμίας και αμοιβαίου σεβασμού, με κυβερνήσεις, υπουργούς και βουλευτές όλων των κομμάτων που θεωρούσαμε χρήσιμους για την προώθηση των αιτημάτων μας. Δουλέψαμε μαζί με την Περιφέρεια και τη Νομαρχία για την υλοποίηση προγραμμάτων και έργων. Αξιοποιήσαμε υπέρ της Μυκόνου τις επαφές μας με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους.
Αξιοποιήσαμε τη διάθεση για προσφορά των πολλών και αξιόλογων φίλων της Μυκόνου. Κυρίως όμως δουλέψαμε με όλους εσάς που πάντα με κατανόηση και διάθεση προσφοράς συνδράματε στο έργο μας.
Αρκετοί μάλιστα, εκτός από την πολύτιμη ηθική υποστήριξη, συνέβαλαν με δωρεές γης και χρήματος για τη δημιουργία σημαντικών έργων που είχε ανάγκη ο τόπος.
Αλλά και με την εκκλησία συνεργαστήκαμε αρμονικά και επ’ ωφελεία του νησιού μας. Τόσο με το Μακαριστό Δωρόθεο Α΄, όσο και με τον σημερινό μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο Β’ και την Μονή Τουρλιανής και τον Κλήρο γενικότερα. Η συμβολή τους, κυρίως στην δωρεά μεγάλων χώρων, υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση σημαντικών έργων (πίσω δρόμος πλατείας, σχολεία Άνω Μεράς, γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο κ.α.).
Κατασκευάζοντας σύγχρονες δημόσιες υποδομές δημιουργήσαμε ιδανικές συνθήκες για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και έτσι τα χρόνια αυτά αναβαθμίστηκε θεαματικά η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου.
Η Μύκονος προχώρησε πολλές πίστες μπροστά όπως θα λέγαμε στη γλώσσα της νεολαίας.
Το νησί μας έγινε έντονα ανταγωνιστικό σε σύγκριση με κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.
Η κρίση που έπληξε με τρομακτικές συνέπειες τη χώρα μας το 2009 βρήκε τη Μύκονο καλά προετοιμασμένη. Το νησί μας άντεξε και κρατήθηκε στη κορυφή.
Αγαπητές φίλες και φίλοι
Στο σημείο αυτό θεωρώ αναγκαίο να σταθώ σε δύο γεγονότα που είχαν προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά και να απαντήσω σε αυτά με απόλυτη ειλικρίνεια.
Το ένα αφορά στην αποχώρησή μου από το δήμο στην αρχή του 2009. ΄Ήταν ακριβώς στη μέση της 5ης δημαρχιακής μου θητείας. Διαπίστωσα τότε μια εντεινόμενη κόπωση των δημοτών που εγώ την απέδωσα στην συνεχή, επί 18 χρόνια, παρουσία μου στη θέση του δημάρχου.
Μια κόπωση είχε ήδη αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2006. Μια κόπωση που ήταν ταυτόχρονα οικογενειακή, επαγγελματική, προσωπική. Όπως ίσως μπορείτε να αντιληφθείτε, ήταν μια απόφαση συναισθηματικά δύσκολη, όπου και βρέθηκα αντιμέτωπος με τον εαυτό μου και την συνείδησή μου. Ήταν εκείνες τις ώρες ζήτημα εντιμότητας να ξεκαθαρίσω δημόσια και έγκαιρα τις προθέσεις μου ώστε να διευκολύνω κάποιους εκ των συνεργατών μου που ήδη είχαν εκφράσει τη θεμιτή τους φιλοδοξία να προχωρήσουν μπροστά, γεγονός που προϋπέθετε τη δική μου αποχώρηση. Έπρεπε λοιπόν να κινήσω διαδικασίες ανανέωσης, μακριά από δημοτικές εκλογές, εντάσεις και πολώσεις που είναι φυσικό να υπάρχουν τότε. Να δώσω τη δυνατότητα στους συνεργάτες μου να επιλέξουν όπως και επέλεξαν να συνεχίσουν και να πορευτούν όπως εκείνοι αποφασίσουν. Και αφού είχα ήδη βεβαίως φροντίσει να έχουν δρομολογηθεί, να εκτελούνται και να τελειώνουν όλα τα μεγάλα έργα του δήμου (νέα αφαλάτωση, νέος βιολογικός καθαρισμός, ΧΥΤΑ, σχολείο Άνω Μεράς, εκσυγχρονισμός σφαγείων) και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.
Από την άλλη γνώριζα ότι τη θέση του Δημάρχου θα καταλάμβανε κάποιος εκ των συνεργατών μου, έμπειρος και ικανός να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις και απαιτήσεις του ρόλου.
Έτσι και έγινε.
Τόσο ο Θανάσης ο Μέγας, όσο και η Ειρήνη η Γρυπάρη που ακολούθησαν, αγωνίστηκαν ευσυνείδητα και με αποφασιστικότητα για να μπορέσει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στις υποχρεώσεις απέναντι στους δημότες.
Σημαντική, υπήρξε η συνεισφορά αρκετών δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων, Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, αλλά και συμβούλων της μειοψηφίας, που λειτούργησαν συναινετικά και βοήθησαν τις προσπάθειες του Δήμου.
΄Έρχομαι τώρα και στο δεύτερο γεγονός στο οποίο αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ.
Αναφέρομαι στην οδυνηρή δικαστική περιπέτεια που απασχόλησε το Δήμο και στην οποία εμπλακήκαμε τόσο εγώ όσο και οι στενοί μου συνεργάτες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κάποιοι θέλησαν να συνδέσουν την αποχώρησή μου με αυτή την υπόθεση. Δηλαδή ότι γνώριζα γι’ αυτό και παραιτήθηκα.
Δηλώνω κατηγορηματικά και με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι δεν γνώριζα.

Είναι σαφές ότι αν ήξερα το παραμικρό, προφανώς και θα παρέμενα στη θέση μου και θα αντιμετώπιζα με την θεσμική μου ιδιότητα το πρόβλημα και όχι ως απλός ιδιώτης απέξω. Θα είχα έτσι ευκολότερη πρόσβαση σε έγγραφα του Δήμου, αλλά το κυριότερο θα βοηθούσα έγκαιρα και αποτελεσματικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Όπως είναι γνωστό από τα γεγονότα που ακολούθησαν, μετά από δικές μας ενέργειες η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό και η δικαιοσύνη έχει πλέον αποφανθεί αμετάκλητα.
Υπήρξε πανηγυρική και ξεκάθαρη απαλλαγή δική μου και των υπολοίπων αιρετών από κάθε κατηγορία μετά από εξονυχιστικό έλεγχο όλων των περιουσιακών μας στοιχείων.
Σεβόμενος το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ήδη με απόφαση της δικαιοσύνης βαρύ τίμημα, δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω στην υπόθεση.
Άλλωστε προ μηνός εκδικάστηκε στο Εφετείο, η υπόθεση για τους υπόλοιπους των κατηγορουμένων και τελείωσε ή τελειώνει η δικαστική τους περιπέτεια.
Το μόνο που ήθελα να προσθέσω είναι ότι μέσα από αυτή την σκληρή δοκιμασία που μας γονάτισε ψυχολογικά αλλά και οικονομικά, βγήκα πιο δυνατός και πιο ώριμος, και εν τέλει αναθεώρησα και κάποιες από τις παλιές μου στάσεις και συμπεριφορές.
Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά την αποχώρησή μου το 2009 όπως όλοι γνωρίζετε, παρέμεινα στο νησί μας. Επέστρεψα στη δουλειά μου και στην οικογένειά μου που είχα στερηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.
Ως υπεύθυνος πολίτης πλέον, παρακολουθούσα όσα συνέβαιναν στο νησί, με απόλυτη διακριτικότητα και πρόθυμος πάντα να πω την άποψή μου όταν μου τη ζητούσαν.
Αγαπητές φίλες και φίλοι
Οφείλω να ομολογήσω ότι είδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με θετική διάθεση την ανάληψη της δημαρχίας το 2014 από έναν νέο άνθρωπο, επιστήμονα.
Συνειδητοποίησα ότι κι εγώ ανέλαβα δήμαρχος στην ίδια περίπου ηλικία και εξ αυτού του λόγου ήμουν απόλυτα επιεικής στην κρίση μου, αλλά και διατεθειμένος να βοηθήσω.
Όμως οι ελπίδες που είχαν επενδυθεί στο νέο δήμαρχο άρχισαν να διαψεύδονται από την κοινωνία, η μία μετά την άλλη.
Τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης έκαναν την εμφάνισή τους σχετικά νωρίς. Η επικοινωνία των δημοτών με τον Δήμαρχο έγινε δύσκολη. Αλλά και η επικοινωνία των στενών συνεργατών του μαζί του, έγινε προβληματική.
Η πολιτική έργων και παρεμβάσεων του δήμου όπως την ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια μετατράπηκε μόνο σε πολιτική δημοσιών σχέσεων. Μπερδεύτηκε η προβολή της Μυκόνου, με την προσωπική προβολή των δημοτικών αρχόντων. Κανένα έργο, εγκατάλειψη του παλαιού στρατηγικού σχεδιασμού που υπήρχε για το νησί. Πλημμελής συντήρηση και εγκατάλειψη των υποδομών, με αποτέλεσμα την απαξίωσή τους. Και η δικαιολογία εύκολη και πάντα η ίδια, ότι δεν έχει ο δήμος αρμοδιότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!! Νέα ήθη, για το Δήμο της Μυκόνου! Η δυσαρέσκεια για το Δήμο εντάθηκε τον τελευταίο χρόνο και κορυφώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η απογοήτευση των Μυκονιατών χτύπησε κόκκινο και η κατάσταση στη Μύκονο έγινε εκρηκτική. Υπάρχει παντού η αίσθηση της εγκατάλειψης, η Μύκονος φαντάζει ακυβέρνητο καράβι, έχει χαθεί το μέτρο. Ο δημόσιος χώρος έγινε ανασφαλής και η κάθε μορφής παραβατικότητα δυσκολεύει την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Τα περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας πλήθυναν και ο ξυλοδαρμός του Προέδρου του Δ.Σ σε κεντρικό σημείο της χώρας, έδειξε ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. ΄Ήταν ακριβώς η στιγμή που η Μυκονιάτικη κοινωνία εξέπεμψε SOS. Από παντού ερχόταν μια φωνή απόγνωσης και αγωνίας. «Χάνουμε το νησί μας», «η Μύκονος καταστρέφεται», «πρέπει να κάνουμε κάτι». Έγινα σχεδόν ο μοναδικός αποδέκτης όλων αυτών των εκκλήσεων. Καθημερινά Μυκονιάτες, αλλά και άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο νησί, που είτε με συναντούσαν τυχαία, είτε με επισκέπτονταν στο γραφείο μου, μου ζητούσαν να «ξαναβγώ μπροστά», να ηγηθώ της προσπάθειας να σώσουμε το νησί. Και οι προτροπές ήταν πολλές και έρχονταν από παντού ακόμη και από ανθρώπους που στο παρελθόν ήταν απέναντί μου. Επί αρκετό καιρό δε συζητούσα καν το ενδεχόμενο να διεκδικήσω ξανά το αξίωμα του δημάρχου. Προφανώς με τιμούσε η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη του κόσμου, (ήταν για μένα ηθική δικαίωση), αλλά δεν το συζητούσα ούτε με τον εαυτό μου. Αυτό που με έκανε να αναθεωρήσω την αρχική μου αρνητική στάση και να αντιληφθώ πλήρως την τραγικότητα της κατάστασης, ήταν η αποφασιστική στάση αρκετών συνεργατών του δημάρχου (αντιδημάρχων, προέδρου δημοτικής κοινότητας, δημοτικών συμβούλων) καθώς και συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Μου μετέφεραν την προσωπική τους εμπειρία και απογοήτευση από την συνεργασία τους με την σημερινή ηγεσία καθώς και την οργή και απογοήτευση των Μυκονιατών που τους είχαν στηρίξει στις τελευταίες εκλογές.
Η δική τους εμμονή, αλλά κυρίως η δέσμευσή τους να μετέχουν σε δημοτικό συνδυασμό που με εμένα επικεφαλής θα διεκδικούσε το δήμο της Μυκόνου, ήταν ο σοβαρότερος λόγος να δηλώσω «Παρών» στη μάχη για να κερδίσουμε ξανά το νησί μας.
Γι’ αυτό μπαίνω και πάλι στη μάχη.
Δηλώνω «Παρών», μόνο από αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης.
Οι συνεργάτες μου και εγώ δηλώνουμε «Παρόντες»
γιατί αγαπούμε και πονάμε το νησί μας,
γιατί δε θέλουμε στις μέρες μας να καταστραφεί ένας ευλογημένος τόπος, που γενιές και γενιές μόχθησαν για να τον κάνουν μοναδικό και αξιοζήλευτο,
γιατί θέλουμε οι επόμενες γενιές να προκόψουν και να ευημερήσουν στο νησί τους.
Να κάνουν εδώ το σπιτικό τους και τη δουλειά τους όπως εμείς.
Και κυρίως να αγαπούν το νησί τους.
Να αγαπούν τη Μύκονο και να την προστατεύουν.
Να αισθάνονται ταυτόχρονα Μυκονιάτες και πολίτες του κόσμου.
Ξεκινάμε λοιπόν από εδώ, από το Γρυπάρειο τον αγώνα μας.

Φίλες και φίλοι, οι συνεργάτες μου και εγώ,
ξεκινάμε με εσάς πρωταγωνιστές, με όραμα και πίστη, σχέδιο και αποφασιστικότητα.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ για να κάνουμε και πάλι τη Μύκονο Πρώτη.
Απαντώντας στο κάλεσμα της ίδιας της Μυκονιάτικης κοινωνίας ιδρύσαμε τη Δημοτική Παράταξη η «Μύκονος Πρώτη Ξανά».

● Για να πάρουν σάρκα τα όνειρα όλων μας.
● Για να ξαναζήσουμε στη Μύκονο μέρες δημιουργίας με έργα μακράς πνοής που έχει ανάγκη το νησί.
● Για να ξανασυνδεθούν η Ιστορία και η παράδοση με το σήμερα και το αύριο του νησιού.
• Για να αποκτήσει ξανά η Μύκονος την χαμένη της λάμψη, να ξανακερδίσει την αυτοπεποίθησή της, να παραμείνει εξωστρεφής, ανοιχτή και κοσμοπολίτισσα. Όχι όμως «ανοχύρωτη» και λεηλατημένη.

Όραμα και στόχος μας είναι ο δήμος :
• Να διευκολύνει τον δημότη στην καθημερινή του επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να διεκπεραιώνει άμεσα τις υποθέσεις του. Θα φροντίσουμε ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου, που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης λόγω υποστελέχωσης, να ενισχυθούν άμεσα με νέο στελεχιακό δυναμικό.
• Να εμπνεύσει σεβασμό και εμπιστοσύνη και να γίνει πάλι το σπίτι του δημότη με το δήμαρχο καθημερινά στο γραφείο του και με την πόρτα του πάντα ανοιχτή σε όλους!
• Να αποκτήσει πάλι κύρος και αξιοπιστία, ώστε να σταματήσει η στοχοποίηση και η ενοχοποίηση του τόπου μας.
• Tη Μύκονο με εμάς στον Δήμο θα την σέβονται!

– Όραμα και στόχος μας είναι μια δημαρχία που:
● Να είναι παρούσα στα δύσκολα, σοβαρή, υπολογίσιμη, μαχητική, δίκαιη, αποτελεσματική, αντιπροσωπευτική όλης της κοινωνίας. Να είναι η δική σας φωνή!
● Να αξιοποιεί και να σέβεται όλους τους συνεργάτες της στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του Δήμου, συνθέτοντας, καθοδηγώντας και όπου χρειάζεται κόβοντας το «γόρδιο δεσμό».
Όραμα και στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε νέα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υπάρχοντα.
Αν και η αποψινή εκδήλωση αφορά μόνο γενικές προγραμματικές θέσεις και κυρίως παρουσίαση του συνδυασμού, επειδή μου ζητείται, θα αναφερθώ επιγραμματικά σε μερικά σημεία του προγράμματος.
Γι’ αυτό και ενώπιών σας προσωπικά δεσμεύομαι, ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, η φράση: «ότι λέμε το κάνουμε» θα πάρει σάρκα οστά.
Χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα, θα σηκώσουμε τα μανίκια, και θα εργαστούμε με ευαισθησία, με μέτρο, και με γνώμονα τις απώτερες προοπτικές της ίδιας μας της κοινωνίας.

Συνοπτικά σας παραθέτω τα βασικά σημεία της πολιτικής μας. Μιας πολιτικής που θα δικαιωθεί και πάλι, διότι ως πυρήνα της έχει το διάλογο, την σύνθεση, την δικαιοσύνη, και τον ρεαλισμό.
1. Προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκαθιστούμε την ασφάλεια στο νησί, για να επανέλθει η ηρεμία, η ανάπτυξη, η διασκέδαση, η χαρά, η ομαλότητα. Αποκαθιστούμε την ασφάλεια για μια κοινωνία με καλύτερη ποιότητα ζωής, με περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον πολίτη, με ταυτόχρονη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας. (δίχως πολλές ανακοινώσεις, φωτογραφίες και τυμπανοκρουσίες που συνηθίζονται τώρα τελευταία).

2. Αποκαθιστούμε την φυσιογνωμία του ιστορικού οικισμού. Θέλουμε μια χώρα όμορφη. Μια Χώρα φωτισμένη, ζωντανή μέρα και νύχτα, διατηρώντας τον χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητά της. Μια Χώρα που θα την χαίρονται οι κάτοικοι και θα μπορούν να την πλησιάσουν και να την ζήσουν οι επισκέπτες μέρα και νύχτα.
3. Δίνουμε προτεραιότητα στις παραλίες, παρέχουμε στήριξη στους επιχειρηματίες, ο κοινόχρηστος όμως χαρακτήρας τους και το φυσικό τους περιβάλλον θα διατηρηθεί, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για εμάς τους Μυκονιάτες. Στο νησί μας πάντοτε έρχονταν νέοι επιχειρηματίες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επένδυσε πολλά χρήματα, προσέφεραν στον τόπο και αγαπούν την Μύκονο όσο και εμείς. Δεν μπορεί όμως να έρχεται κάποιος και να δρα ανεξέλεγκτα, δίχως κανόνες. Χώρος υπάρχει για όλους, οι επισκέπτες είναι πολλοί και περισσεύουν, αρκεί να υπάρχουν κανόνες, να συζητούμε και επιλύουμε τα προβλήματα.
Η Μύκονος πέραν της Δήλου που την ανέδειξε, στηρίζεται κυρίως στη Χώρα και τις παραλίες της. Πρέπει να τα προστατεύουμε και να αποτελούν χώρους διασκέδασης και χαράς το καλοκαίρι, με υψηλή ποιότητα ζωής για όλους και για εμάς τους Μυκονιάτες. Ζούμε και εμείς εδώ!

4. Ένα νησί όπως το δικό μας χρειάζεται διαρκή εκσυγχρονισμό για να απαντά στις πιέσεις που δέχεται από τον τουρισμό, με γνώμονα όμως πάντα τη διατήρηση της ταυτότητάς του.
4.1 Ο νέος λιμένας Τούρλου είναι συνεχιζόμενο έργο προβλέπονται σε αυτό ανωδομές, κτίρια κάτω από τα βράχια, ανοικτό θέατρο, ακόμα και δωμάτια για τους υπαλλήλους. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μελέτη εφαρμογής, κανένας προγραμματισμός για όλα αυτά τα επόμενα έργα. Τα τελευταία χρόνια, το λιμάνι έχει υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ δίχως να γνωρίζουμε τι θα δοθεί και τι θα μείνει σε εμάς, πράγματα που θα τα διεκδικήσουμε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση και μόλις αναλάβουμε θα ασχοληθούμε επισταμένως με όλα αυτά. Το έργο αυτό, για το οποίο αγωνιστήκαμε επί πολλά χρόνια, αποτελεί τη σύγχρονη πύλη της Μυκόνου, είναι κόσμημα και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται έτσι, με κτίρια, καφετέριες κ.λπ. αχρησιμοποίητα και κλειστά, που ήδη χρειάζονται επισκευή για να χρησιμοποιηθούν.
Η λειτουργική ενοποίηση των 2 λιμένων με πεζόδρομο και άλλα έργα, θα ξεκινήσει να μελετάται.
4.2 Το παλιό λιμάνι με την επέκταση του χερσαίου χώρου που στοίχισε 10 εκ. ευρώ, με αλιευτικό καταφύγιο, με κτίρια, σύγχρονο επιβατηγό σταθμό, λιμεναρχείο και άλλα παραμένουν αχρησιμοποίητα και μισοκατεστραμμένα και πληροφορούμαι ότι ευτυχώς ένας χώρος θα δοθεί για αστυνομικό τμήμα. Ο επιβατηγός σταθμός θα έπρεπε εδώ και χρόνια να λειτουργεί, αποτελεί το χώρο υποδοχής στο παλαιό λιμένα, με όλες τις ευκολίες και υπηρεσίες μέσα σε αυτόν και διασυνδέει τις υπηρεσίες με το νέο λιμένα. Υπάρχουν επίσης μελέτες και προτάσεις για κτίρια αλιέων, ναυτικό όμιλο, ακόμη και ανοικτή πισίνα για τα παιδιά μπορεί να οριοθετηθεί εντός. Τίποτα από αυτά δεν έχει προχωρήσει όταν μάλιστα το παλιό λιμάνι μπορεί να βελτιστοποιηθεί και να αποτελεί σύγχρονη θαλάσσια πύλη μεικτής χρήσης αλλά και χερσαία πύλη προς την Χώρα με μικρά πιθανόν και ιδιωτικά μεταφορικά μέσα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η Χώρα πρέπει να ζωντανέψει ξανά και να ανθίσει πάλι οικονομικά, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.

5. Στα έργα περιβάλλοντος υδρεύσεις – αποχετεύσεις θα γίνει συνολική μελέτη για όλο το νησί. Αλήθεια δεν χρειάζονται αποχετεύσεις σε κανένα άλλο σημείο; Πέραν της αναβάθμισης του υπάρχοντος βιολογικού που θα γίνει, προγραμματισμός και κατασκευή νέο βιολογικού για τα επόμενα 20-30 χρόνια δεν χρειάζεται; Πού είναι η αποχέτευση και ο βιολογικός της Άνω Μεράς που κερδήθηκε στο Σ.Τ.Ε. αλλά χάθηκαν τότε 8,8 εκ. ευρώ; Γιατί δεν προχώρησε στο επόμενο Κ.Π.Σ.; Γιατί δεν επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες και 10 χρόνια μετά βρίσκεται στο ίδιο σημείο, με τα γνωστά προβλήματα τους θερινούς μήνες πίσω από την πλατεία;
Θα συζητήσουμε με τους κατοίκους, με τους Ανωμερίτες, χρησιμοποιώντας τους καλύτερους μελετητές, θα συναποφασίσουμε και τα έργα της πρώην Κοινότητας Άνω Μεράς θα τα ξεκινήσουμε.

6. Στο θέμα της οδοποιίας δεν επιτρέπονται ασφαλτοστρώσεις πάνω σε νερά για να δείξουμε έργο που σε λίγο θα καταστραφεί και μάλιστα με χρήματα των Μυκονιατών, πέραν του ότι πρέπει πρώτα να μελετούμε και να κατασκευάζουμε τα υπόγεια έργα υποδομής.
Από εμάς θα μελετηθούν οι παρακαμπτήριοι οδοί τόσο στον τέως Δήμο Μυκονίων όσο και στην πρώην Κοινότητα Άνω Μεράς. προκειμένου να κατασκευαστούν ασφαλείς και φωτισμένοι δρόμοι, με όλους τους κανόνες της περιβαλλοντικής οδοποιίας για να μπορεί με ασφάλεια να πάει κάποιος στο σπίτι του. Τα χρόνια έχουν αλλάξει, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής πρωτεύουν.

7. Στο θέμα των σκουπιδιών ο ΧΥΤΑ της Μυκόνου είναι ο 3ος που κατασκευάστηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κινδυνεύει να καταστραφεί, ο βιολογικός του δεν λειτουργεί.
Το σύστημα αεριοποίησης που εκείνη την εποχή εντάσσονταν στα προγράμματα των Βρυξελλών χάθηκε αλλά θα το επαναφέρουμε, ενώ θα ενισχύσουμε τα προγράμματα ανακύκλωσης, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά.

8. Το θέμα του Γ.Π.Σ όλου του νησιού που εκπονείται από το Δήμο, είναι το μόνο εργαλείο τροποποίησης των Χωροταξικών Μελετών που εκπονήθηκαν από το ΥΠΕΚΑ και έγιναν στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Ανακοινώθηκε επί Δημαρχίας μου, προωθήθηκε για την Μύκονο επί Δημαρχίας Κουσαθανά – Μέγα και Ειρήνης Γρυπάρη, ενώ σταμάτησε ξαφνικά και δίχως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2015. Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με το Συμβούλιο Επικρατείας εκείνη την εποχή, που με την αυστηρότητά του τροποποιούσε τις ζώνες σε αδόμητες και σχεδόν μηδένιζε τους όρους δόμησης, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια με την απόφασή του στα τέλη του 2009. Από τον Ιούλιο του 2015 που η Β1 φάση για το ΓΠΣ Μυκόνου που θα τροποποιούσε τις ζώνες, κατατέθηκε στην Πολεοδομία Μυκόνου, χάθηκαν τα ίχνη της μελέτης, ουδέποτε έφτασε στο Δ.Σ., ουδέποτε κατατέθηκαν προτάσεις και ουδέποτε κάποιος από τον Δήμο ήρθε σε επαφή με του μελετητές που είναι έτοιμοι να παραιτηθούν. Αυτή είναι η κατάσταση και για το θέμα αυτό θα επανέλθω με στοιχεία, διότι προφανώς σε απάντησή μου θα ακουστούν ανακριβή σχόλια, ενώ ήδη έχει αλλάξει 2 φορές ο νόμος και πέραν των ΓΠΣ τώρα προτάσσονται τα ΤΧΣ που τροποποιούν τις ζώνες και αλλάζουν το Χωροταξικό.
Το ίδιο συνέβη και με τους δασικούς χάρτες της Άνω Μεράς, που ενώ ήταν σε γνώση του Δήμου ότι καταρτίζονται, πέραν των στοιχείων που δεν έστειλαν, δεν επέβλεψαν την κατάρτισή τους όπως τόνισε ο Υπουργός, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς λάθος, οι κάτοικοι να καλούνται να πληρώσουν για ενστάσεις υπέρογκα ποσά, ενώ ο Σύλλογος Μηχανικών με εμπεριστατωμένο έγγραφό του και συνοδευτικούς ειδικούς χάρτες ζητά την ανάκληση και την εκ νέου εκπόνησή τους.
Είναι άλλο θέμα η τροποποίηση του νόμου που αφορά όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε οι χορτολιβαδικές εκτάσεις να μην εντάσσονται στις δασικές και άλλο θέμα η εντελώς λάθος παρουσίαση της Άνω Μεράς, επειδή μάλιστα όπως πληροφορούμαι εκπονήθηκαν από άλλο υπάλληλο και κανείς από τον Δήμο δεν επισκέφτηκε την Υπηρεσία να δει τι γίνεται πριν δημοσιευθούν.
Το ίδιο και με την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως όπου οι περιουσίες έχουν σχεδόν δημευθεί και οι μελετητές της πράξης εφαρμογής πήραν σύνταξη. Απαιτείται σοβαρή τροποποίηση και ίσως αλλαγή του νομικού πλαισίου σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να είναι πιο ευέλικτο ειδικά για τα νησιά και να δίνει λύσεις, όχι να δημεύει περιουσίες (περιμετρικά πάρκινγκ της Πόλεως).Πώς θα πλησιάσουν οι επισκέπτες την Χώρα, όταν δεν μπορούν οι ιδιώτες να κατασκευάσουν περιμετρικά υπόγεια πάρκινγκ;
Το ίδιο και με την Μελέτη Χρήσεων Γης της Χώρας που έχει σταματήσει.

9. Στον τομέα της παιδείας θα γίνουν επεκτάσεις των σχολικών μονάδων. Ο νέος βρεφονηπιακός που μελετήθηκε επί δημαρχίας Κουσαθανά Μέγα και θα ξεκινήσει δίπλα στο Γρυπάρειο, νέο νηπιαγωγείο που θα μελετήσουμε, ΕΠΑΛ για το οποίο υπήρχε προμελέτη και δεν προωθήθηκε, ενώ είναι απαραίτητο για την Μύκονο καθώς και πολλά άλλα, για τα οποία θα μιλήσουμε εκτενώς.
Θα βοηθήσουμε την οικογένεια Δακτυλίδη που κατασκευάζει το σύγχρονο γυμνάσιο στην Άνω Μερά έτσι ώστε να μπορέσει να κατασκευάσει και τα δωμάτια των καθηγητών, ενώ θα μελετήσουμε και λύκειο στην Άνω Μερά. Το κλειστό γυμναστήριο μελετήθηκε τα έτη 2003 – 2005 με πλήρεις μελέτες εγκρίσεις, εντάχθηκε στα προγράμματα του υπουργείου αθλητισμού δίχως να κατασκευαστεί και ξεκίνησε χάρις της δωρεά του Μάρκου της Παναγιώτας και ευρύτερης οικογένειας Χανιώτη Παχή. Σήμερα αποπερατούται και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Εδώ δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι ειδικά στην Άνω Μερά. τίποτα δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε η Μονή Τουρλιανής και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος.
Επιπλέον το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο των σχολείων για το οποίο είχαμε υπογράψει τέλος του 2008 με τον ΟΣΚ και χάθηκε στη συνέχεια, θα το επαναφέρουμε στην επικαιρότητα, θα μελετήσουμε σύγχρονο κολυμβητήριο και επίσης τα δύο γήπεδα θα μετατραπούν με κατάλληλες μελέτες και έργα σε αθλητικά κέντρα.
• Ο χώρος της κυκλοφοριακής αγωγής και πολλών άλλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους που τόσο πολύ ζητούν οι κάτοικοι, η πίστα μοτοσικλετιστών και πολλά άλλα, θα ξεκινήσουν μόλις αναλάβουμε.
• Η επέκταση του Γρυπάρειου πολιτιστικού κέντρου προς δυσμάς με μια μεγάλη επίπεδη αίθουσα, με γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας για την οποία υπήρχε προμελέτη θα ξεκινήσει να μελετάται, όπως επίσης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη για την οποία είχαμε αγοράσει και κτίριο.
• Οι ιδιωτικές συλλογές, δηλαδή τα Μουσεία, Λαογραφικό, Ναυτικό κλπ καθώς και η ιδιωτική συλλογή του Παναγιώτη Κουσαθανά για την οποία δεν έχει ακόμα τελειώσει η διαδικασία με τον Δήμο, θα τύχουν ιδιαίτερης μέριμνας.
• Επίσης σήμερα στον τόπο μας σύλλογοι και φορείς συμβάλουν καταλυτικά στην παιδεία και τον πολιτισμό μας και ζητούν χώρους. Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να κατασκευάσουμε κατάλληλο κτίριο για το σκοπό αυτό και να το διαθέσουμε στους φορείς;
• Στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας θα αξιοποιήσουμε την δωρεά των 10 στρ. της οικογένειας Φαμέλη, καθώς και νέες που ήδη μου έχουν τεθεί, τόσο στη Χώρα όσο και στην Άνω Μερά για να κατασκευαστούν ιδρύματα για την Τρίτη Ηλικία. Θα μελετηθεί επίσης προτεινόμενη δωρεά για επέκταση του Κέντρου Υγείας.
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την υγεία υπάρχουν ιδιώτες, σύλλογοι και φορείς που έχουν συνεισφέρει και συνεισφέρουν τα μέγιστα στο νησί μας. Είμαι σε θέση από παλιά να γνωρίζω τις προσπάθειές τους. Δεν επένδυσαν στον τουρισμό αλλά σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
Έχουμε την ανάγκη τους, παρέχουν υψηλής μορφής υπηρεσίες και είμαστε αρωγοί σε κάθε τους βήμα και προσπάθεια. Ο Δήμος δεν δρα ανταγωνιστικά με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά οφείλει να μελετά για τις επόμενες δεκαετίες τις δημόσιες λειτουργίες.

10. Στον Πρωτογενή Τομέα υπάρχουν σκέψεις και σχέδια που θα αναλυθούν σε επόμενη ομιλία μας, προκειμένου αυτός να ενισχυθεί όπως κάναμε και τις προηγούμενες φορές. Το Λιοτρίβι και πολλά άλλα είτε από τον Δήμο είτε από άλλο φορέα, πρέπει να γίνουν πράξη.
Φίλες και φίλοι
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται συνεργάτες. Δίπλα μου έχω τους καλύτερους. Γύρω τους αντιπροσωπεύεται ο «μέσος όρος» της κοινωνίας μας.
Στην παράταξή μας συναντιούνται όλες οι γενιές, με ισχυρή εκπροσώπηση των νέων και των γυναικών.
Συμμετέχουν άτομα καταξιωμένα με ήθος και κοινωνικές ευαισθησίες.
Άτομα έμπειρα και δοκιμασμένα με πολύχρονη συμμετοχή στα κοινά αλλά και πρωτόπειρα με ενθουσιασμό και πίστη στο κοινό μας εγχείρημα.

Δίνουν το παρόν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων του νησιού μας.
Συμμετέχουν αρκετοί από εκείνους που στηρίξαν τη σημερινή δημοτική αρχή, οι οποίοι πάλεψαν μέχρι τέλους για να ξαναφέρουν το καράβι του Δήμου στη σωστή ρότα, αλλά δεν εισακούστηκαν. Ματαιοπόνησαν, προδόθηκαν και σήμερα συνεχίζουν μαζί μας τον αγώνα.
Συμμετέχουν και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από τους Συνδυασμούς της δημοτικής μειοψηφίας, που παρά τη διάθεσή τους να βοηθήσουν το έργο του δήμου, αντιμετώπισαν την αδιαφορία της ηγεσίας του δημοτικής αρχής.
Και τώρα σας παρουσιάζω κατά αλφαβητική σειρά τους ανθρώπους που θα δουλέψουν για την δικιά μας Μύκονο. 
Τους ευχαριστώ που με διάλεξαν για να σηκώσουμε ξανά την Μύκονο ψηλά.
 

Για την οικονομία του χρόνου τους παρουσιάζω δίχως διαχωρισμούς σε υποψηφίους για Δ.Σ., Δημοτική Κοινότητα Χώρας και για Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς.
1) Αγγέλου Μαρία του Χαράλαμπου
2) Αγορογιάννης Αθανάσιος του Γεωργίου
3) Αποστόλου Σπυρίδων του Ματθαίου
4) Ασημομύτης Νικόλαος του Γεωργίου
5) Βαμβακούρης Αλέξανδρος του Δημητρίου
6) Βερώνη Μαρκέλλα του Δημητρίου
7) Βλασσόπουλος Ιωάννης του Θεόδωρου
8) Γαϊτάνη Κατερίνα του Αθανάσιου
9) Γκέλος Νικόλαος του Ανδρέα
10) Γκουγκουλιάνα Βαρβάρα του Νικολάου
11) Γουργουρίνη Ελένη του Δημητρίου
12) Γρύμπλας Σταύρος του Δημητρίου
13) Γρυπάρη Ειρήνη του Ιωάννου
14) Ελευθερίου Νικόλαος του Ιωάννου
15) Καλαμαρά Φραντζέσκα του Παντελή
16) Καμπούρογλου Μανταλένα του Βασιλείου
17) Κιούκας Στέφανος του Ανάργυρου
18) Κοντιζάς Δημήτριος του Νικολάου
19) Κοντιζά Φραντζέσκα του Εμμανουήλ
20) Κουκάς Ιωάννης του Νικολάου
21) Κουκά – Σιδερή Ζαχαρούλα του Δημητρίου
22) Κουκά Μαρία του Δημητρίου
23) Κουσαθανάς Αντώνιος του Ματθαίου
24) Κουσαθανάς Εμμανουήλ του Βλασίου
25) Κουσαθανά Μαρία του Λεοντίου
26) Κυπραίου – Χρυσανθακοπούλου Μαρία του Νικολάου
27) Κυραντώνης Αντώνιος του Γεράσιμου
28) Λαγουδή Σοφία του Παναγιώτου
29) Λαζαρίδης Δημήτριος του Ιωσήφ
30) Λοιζος Ιωαννης του Σταυρου
31) Λυκούρης Δημήτριος του Αθανάσιου
32) Λυκούρης Δημήτριος του Ιωάννου
33) Μανδηλαράς Λοϊζος του Ζαννή
34) Μονογιού Αικατερίνη του Μιχαήλ
35) Μουγγός Παναγιώτης του Γεωργίου
36) Μουζούρης Μιχαήλ του Νικολάου
37) Μπεχλιβανίδου Κυριακή του Ιωάννου
38) Μπουγιούρης Φλώριος του Ιωάννου
39) Νάζος Απόστολος του Νικολάου
40) Νάζου Βασιλική του Μάρκου
41) Ξενάριος Παναγιώτης του Μάρκου
42) Παναγιωτακόπουλος Λάμπρος του Δημητρίου
43) Παπουτσάς Παναγιώτης του Γεωργίου
44) Παπουτσά Καλλιόπη του Ιωάννου
45) Παπουτσά Σταυρούλα του Νικολάου
46) Παυλίδη Όλγα του Ιωάννου
47) Πετράκης Μάριος του Ηλία
48) Πετρή Μαρίνα του Κωσταντίνου
49) Πολυκανδριώτης Σταύρος του Δημητρίου
50) Ρήγας Παναγιώτης του Θεοφάνους
51) Σαχάς Κωσταντίνος του Δημητρίου
52) Σικινιώτης Ελευθέριος του Ιωάννου

53) Σταυρακόπουλος Πέτρος του Γεωργίου
54) Στεργιόπουλος Αποστόλος του Κωνσταντίνου
55) Συγκηρίδη Κωνσταντίνα του Διονυσίου
56) Σώχου Μαρία του Ανδρέα
57) Χανιώτης Γεώργιος του Αντωνίου
58) Χανιώτη Μαρσούλα του Νικολάου
59) Χαρδαλούπας Νικόλαος του Ξενοφώντος

Μυκονιάτισσες, Μυκονιάτες
Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου
για την συγκλονιστική αποψινή σας παρουσία.
Σήμερα είναι μόνο η αρχή.
Θα τα καταφέρουμε.
θα κάνουμε τη Μύκονο 《Π ρ ώ τ η Ξ α ν ά》.

Γιατί είμαστε πολλοί!
Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά είμαστε βγαλμένοι από Εσάς!
Γιατί έχουμε την ιστορία και το δίκιο με το μέρος μας!

Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου, της Ευρώπης, είναι πλανητικό νησί.
Το επισκέπτονταν και το επισκέπτονται όλοι. Πέρασαν και περνούν από εδώ όλα τα κινήματα, όλες οι μόδες.
Συνυπήρξαμε μαζί τους, δεν μας ενόχλησαν.
Για αυτό ήμασταν και είμαστε πάντα μπροστά από την Εποχή Μας. Ένα νησί πρότυπο!

Ταυτόχρονα όμως είμαστε:
Η Μύκονος της αξιοπρέπειας!
Η Μύκονος της περηφάνειας!
Η Μύκονος των αξιών!
Η δική μας Μύκονος!
Η Μύκονος που όλοι θα σέβονται!

Σας ευχαριστώ!
Καλή δύναμη, υγεία σε όλους και σε όλες και με την νίκη!



Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top