νεα κρητη totalfitness news

Σκληρές κατηγορίες εναντίον τόσο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και προσωπικά κατά του Ν. Συρμαλένιου, χρησιμοποίησε σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Ρήγας.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς απαντά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγας, στην παρέμβαση, που έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος, αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας, με την οποία τοποθετείται ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) στο Εποπτικό Συμβούλιο της Σχολής Μαρμαροτεχνίας Πανόρμου Τήνου.
Προ μερικών ημερών, κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο εντάχθηκε και η πρόταση, που υπέγραψαν οι βουλευτές κ.κ. Π. Ρήγας και Α. Καραμανλή, με ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2014, για τροποποίηση του άρθρου 3 του Ν. 3136 (ΦΕΚ 35/τ.Α./16.2.1995), ώστε στο Εποπτικό Συμβούλιο της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., μια θέση, που ανήκει στον εκάστοτε Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου.

Ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, τοποθετήθηκε επί του θέματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διευθυντής στη Σχολή, διότι από τότε που πέθανε ο προηγούμενος διευθυντής υπάρχει σκοπίμως μια λάθος προκήρυξη, που αντί να προκηρύσσει θέση ΠΕ Γλύπτη, προκηρύσσει θέση ΠΕ Διευθυντή, φωτογραφίζοντας κάποιους ανομολόγητους σκοπούς για προειλημμένη απόφαση για το ποιος θα τοποθετηθεί. Αντί, λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε αυτά τα σοβαρά προβλήματα, αυτό που έρχεται να κάνει η τροπολογία είναι να τοποθετήσει τον Μητροπολίτη ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Σχολής. Δεν έχουμε τίποτα με τον Σεβασμιότατο προσωπικά, το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Η Σχολή αυτή των Μαρμαρογλυπτών είναι μια πάρα πολύ σημαντική Σχολή, υπάρχει η Σχολική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος του Ιερού Ιδρύματος της Τήνου, συμμετέχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχει και ο ίδιος ο Μητροπολίτης στο Εποπτικό Συμβούλιο, εκτός αν αυτό υποκρύπτει αλλαγές και στο περιεχόμενο σπουδών, αλλά και αλλαγές στο πώς θα τοποθετούνται οι διευθυντές και άλλοι εκπαιδευτικοί στη Σχολή αυτή. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι».

Απάντηση με ανακοίνωση από τον Π. Ρήγα

Επ’ αυτής της παρέμβασης του κ. Συρμαλένιου, ο κ. Ρήγας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με τίτλο «Οι ανακρίβειες του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου», εντός της οποίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει δρυμεία επίθεση εναντίον του κ. Συρμαλένιου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον βουλευτή για παραπληροφόρηση των πολιτών, με την ανάρτηση τροπολογίας με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτή που ψήφισε η ελληνική Βουλή, έχοντας πρόθεση να δημιουργήσει σύγχυση. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας τον χαρακτηρίζει ως ένα αγχωμένο για την κατάληψη εξουσίας κόμμα.

Για το θέμα της τοποθέτησης εντός του Εποπτικού Συμβουλίου του προέδρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ο κ. Ρήγας αναφέρει, πως «η παρουσία του [..] αφορά αποκλειστικά και μόνο στην πρόταση που κάνει η Επιτροπή προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του διευθυντού και του διδακτικού προσωπικού της σχολής. Ουδεμία δε σχέση έχει με την διδακτέα ύλη ή το πρόγραμμα σπουδών της σχολής».

Η θέση του Ν. Συρμαλένιου

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε, πως το έγγραφο της τροπολογίας είναι ένα, συγκεκριμένο, έχει δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς.

«Απ’ότι κατάλαβα, (σ.σ. ο κ. Ρήγας) στην ανακοίνωση παραδέχεται ότι ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου θα έχει λόγο στον καθορισμό διευθυντή», απαντά, επιστρέφοντας στο κύριο, όπως επισημαίνει θέμα της παρέμβασής του, το οποίο είναι η σκοπιμότητα, πίσω από την επιμονή των υπευθύνων να προκυρήσσουν εδώ και μήνες θέση Π.Ε. Διευθυντή, ενώ από τη Σχολή έχει ζητηθεί η διευθυντική θέση να είναι Π.Ε Γλύπτη.

Συν τοις άλλοις, ο βουλευτής τονίζει, πως από το έτος ιδρύσεώς της, το 1955, το Εποπτικό Συμβούλιο δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ, όπως τον πληροφόρησαν και άνθρωποι της Σχολής, καθώς αυτή λειτουργούσε υπό την επίβλεψη της Σχολικής Επιτροπής, εντός της οποίας υπάρχει και εκπρόσωπος του Ιδρύματος, αρα τίθενται ερωτήματα για τους λόγους της ενεργοποίησής του στην παρούσα φάση. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «το Εποπτικό Συμβούλιο δεν λειτουργούσε. Το “νεκρανασταίνουν” βάζοντας μέσα τον Μητροπολίτη, μετά από 68 χρόνια. Γιατί ενεργοποιείται τώρα; Εγώ θέτω ερωτήματα».

Όπως ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος, ιδιαίτερη εντύπωση του προκαλεί το γεγονός, πως κατατίθεται τροπολογία που αφορά τα μέλη του μέχρι πρότινος ανενεργού Εποπτικού Συμβουλίου, την ίδια στιγμή που εκτός του προβλήματος της κενής θέσης διευθυντή, η Σχολή, επίσης, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μη διαβάθμισής της. «Δεν υπάγεται σε καμία εκπαιδευτική βαθμίδα. Είναι πανεπιστήμιο; ΑΕΙ; ΤΕΙ; Μέση σχολή; Τι είναι; Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι ακόμα αναπάντητο».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον τρόπο ψήφισης των τροπολογιών, εξηγώντας, πως «οι τροπολογίες πέφτουν σαν το χαλάζι, για κάθε νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση, (σ.σ. η κυβέρνηση) κατεβάζει κι ένα δεύτερο με τροπολογίες, οι οποίες δεν περνούν ούτε από τις επιτροπές της βουλής, ούτε από την κρίση των φορέων. Πρόκειται για μια απίστευτη κοινοβουλευτική δικτατορία».

Ο βουλευτής Κυκλάδων κλείνει, λέγοντας πως οι κύριοι Ρήγας και Βρούτσης έχουν ανοίξει έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου, καθώς, όπως υποστηρίζει, τα δύο επιφανή κυβερνητικά στελέχη «βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους». Ξεκαθαρίζει ότι δεν αρέσκεται στη διαδικασία «απάντησης στην απάντηση», παρ’όλα αυτά «αν θέλουν πόλεμο, να κάνουμε πόλεμο. Απλώς με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν μπορώ να καταλάβω τι θα βγει».

- See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top