νεα κρητη totalfitness news

Νάξος: ''Ντροπή, να έχει το χωρίο 300 άτομα και να μην έρχεστε να πείτε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που πέσανε για την πατρίδα''

Νάξος: ''Ντροπή, να έχει το χωρίο 300 άτομα και να μην έρχεστε να πείτε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που πέσανε για την πατρίδα''

Άστραψε και βρόντηξε ένας ''λεβέντης'' Ναξιώτης κατά την διάρκεια την στεφάνωσης σε ορεινό χωρίο στην Νάξο(Κόρωνος).

ο κ.Αντώνης Πρωτονοτάριος φώναζε προς τους χωριανούς του ''Ντροπή Ντροπή Ντροπή να είναι το χωρίο μας 300 άνθρωποι, Έλατε να πείτε ένα ευχαριστώ σε αυτούς που πέσανε για την πατρίδα'' , ένα μήνυμα που αφορά όλους τους έλληνες με τον τρόπο που τιμάμε αυτούς που πέθαναν για μας ενώ αντίθετα με μαζική συμμετοχή τιμάμε αυτούς που ακόμα μας πεθαίνουν και τους κάνουμε ήρωες βουλευτές και υπουργούς.
 
Ο Αντώνης Πρωτονοτάριος απ' τα εφηβικά του χρόνια κι ως σήμερα ήταν και είναι παρών στους Εθνικούς και λαΪκους αγώνες. Η προσφορά του στην πατρίδα, στη Νάξο, στην Κόρωνο είναι ανεκτίμητη. Στην Κατοχή σε ηλικία 17 ετών ο Αντώνης Πρωτονοτάριος, καταζητούμενος απ' τους Ιταλούς κατακτητές, επειδή έγραψε συνθήματα εναντίον τους στους τοίχους στο χωριό, έφυγε μαζί με άλλα παλικάρια του χωριού με βάρκα (βαρκάρης ο Μπαρμπερογιάννης) απ' τη Μουτσούνα στη Ντενούσα κρυφά απ' την οικογένειά του και από εκεί στη Μέση Ανατολή με καΐκι της συμμαχικής αποστολής. Δεν άντεχαν τη σκλαβιά και την ταπείνωση.
 
Μετά από 15 μέρες ταλαιπωρίας στις θάλασσες έφτασαν στην Κύπρο, όπου κατατάχτηκαν εθελοντές στον ελληνικό στρατό και μεταφέρθηκαν στην Παλαιστίνη όπου εντάχτηκαν σε μονάδες. Πήρε μέρος σε καταδρομικές επιχειρήσεις σε νησιά του Αιγαίου, κατατάχτηκε στην ΙΙΙ Ορεινή Ταξιαρχία, μετείχε στην απόβαση των συμμάχων στην Ιταλία και πολέμησε στο Ρϊμινι, την Ιταλική πόλη που απελευθέρωσε ο ελληνικός στρατός.
 
Μετά την απελευθέρωση και αφού απολύθηκε απ' τον στρατό επέστρεψε στην Κόρωνο όπου και εγκαταστάθηκε. Το 1964 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι την επιβολή της δικτατορίας την 21η Απριλίου 1967 οπότε απολύθηκε. Στις πρώτες μετά την πτώση της χούντας (Ιούλιος 1974) εκλογές (1975) εκλέχτηκε και πάλι Πρόεδρος και παρέμεινε εκλεγόμενος ανελλιπώς στη θέση αυτή μέχρι το 1990 οπότε και αποσύρθηκε. Σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις εκλέχτηκε χωρίς αντίπαλο.
Πληροφορίες βιογραφικού Νίκος Λεβογιάννης



cyclades24.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top