νεα κρητη totalfitness news

«Σηκώστε το κεφάλι ψηλά»: Η φράση που έκανε την Ελλάδα να ανατριχιάσει


Ρίγη συγκίνησης στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, με τη συγκλονιστική φράση του σμηναγού μέσα από το F-16!
"Έλληνες, σηκώστε το κεφάλι ψηλά", ήταν το μήνυμα του σμηναγού Σωτήρη Στράλη μέσα από το μαχητικό F16, την ώρα που πετούσε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Παρά το αρχικό σάστισμα, όσοι παρακολουθούσαν την παρέλαση, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!


Η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους, στη συμπρωτεύουσα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με περίτεχνους ελιγμούς και στροφές που "έκοβαν την ανάσα", όμως η φράση του σμηναγού ήταν αυτή που άφησε άφωνους τους Θεσσαλονικείς: «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά», είπε μέσα από το F16 ο σμηναγός, συγκινώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ενθουσιάζοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
O Σμηναγός Σωτήριος Στράλης, είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ". Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997, το 2002 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.  Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top