νεα κρητη totalfitness news

Χθες 26 Οκτωβρίου 2014, Κυριακή του Αγίου Δημητρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου και Αγίου Δημητρίου στην Άνω Γλυφάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ Παύλος χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον διάκονο π. Πορφύριο Πλυτά. Ο νέος Πρεσβύτερος κατάγεται εκ Μουντάδου Τήνου, είναι έγγαμος, σύζυγος της Ιατρού Γεωργίας Δημητρακοπούλου, γιος του Γεωργίου Πλυτά και της Πηνελόπης Βιδάλη, θεολόγος, στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου κ. Παύλου και πνευματικό τέκνο του π. Ιγνατίου, Αρχιμανδρίτου Ιερομονάχου της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Στη θεία λειτουργία και στο μυστήριο έλαβαν μέρος 8 πρεσβύτεροι και δύο διάκονοι. Φανερά συγκινημένος ο πνευματικός πατήρ του νέου πρεσβυτέρου, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, καθώς και ο κατά σάρκα αδελφός του ιεροδιάκονος Χρυσόστομος.

Η χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Ο ναός ήταν κατάμεστος κυρίως από φίλους και πνευματικούς αδελφούς του χειροτονουμένου, οι οποίοι με συγκίνηση αναφώνησαν και ευχήθηκαν να είναι άξιος της αποστολής που αναλαμβάνει με την ευχή του Επισκόπου.

Στην προσφώνηση του ο π. Πορφύριος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση σε τρία στοιχεία: στον σκοπό της ιεροσύνης, στο έργο των ιερέων  για πνευματική αναγέννηση των ανθρώπων και στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας.  Ευχαρίστησε τους φίλους που ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος, τους ιερείς της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που τον βοήθησαν ως διάκονο μέχρι σήμερον, τον πνευματικό του πατέρα, τους γονείς του και τέλος την αγαπημένη του σύζυγο.

Ο μητροπολίτης κ.κ. Παύλος μίλησε για την αξία της Ιεροσύνης και τον νουθέτησε να έχει την αγάπη του Θεού σε όλη του τη ζωή. Ευχαρίστησε τους γονείς του που έδωσαν στην εκκλησία δύο ιερείς και τον Ιερομόναχο π.Γρηγόριο, που βοήθησε τον χειροτονηθέντα  στην πνευματική του πορεία. Τέλος ευχήθηκε να αξιωθεί να χειροτονήσει εις πρεσβύτερον και τον κατά σάρκα αδελφό του Ιεροδιάκονο Χρυσόστομο.

Ηλίας Σιγάλας











Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top