νεα κρητη totalfitness news



Κατά περίπτωση θα ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο αξιοποίησης του κάθε λιμανιού.
«Κάθε λιμάνι αποτελεί και ξεχωριστή περίπτωση», έλεγε, χαρακτηριστικά, την Πέμπτη, έγκυρη πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας, ακόμα, ότι θα επιδιωχθεί να περιληφθεί και στο Μνημόνιο η πρόβλεψη ότι εφόσον παραχωρηθεί η κερδοφόρα δραστηριότητα ενός λιμανιού θα υπάρξει πρόβλεψη και για τις ζημιογόνες δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του σκεπτικισμού που υπάρχει στα κυβερνητικά κλιμάκια αποτελεί το λιμάνι της Κέρκυρας για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για τον επιβατικό σταθμό αλλά όχι για το εμπορικό λιμάνι.

«Στο εμπορικό λιμάνι διακινούνται εφόδια για το νησί, χρήσιμα εμπορεύματα κ.α.. Μπορεί να αφεθεί στην τύχη του;», έλεγε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «το δημόσιο συμφέρον προϋποθέτει ακριβώς οι ζημιογόνες δραστηριότητες να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους».

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες για το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών υπάρχει σε εξέλιξη «ζωντανός» διάλογος ανάμεσα στη νέα ηγεσία του ΥΝΑ και στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποτελεί, πλέον, κύριο των μετοχών του Οργανισμών Λιμένων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ξεχωριστά για κάθε λιμάνι ενώ ειδικά για τον Πειραιά λέγεται ότι από την πλευρά του ΥΝΑ ζητείται εξασφάλιση για τις ζημιογόνες δραστηριότητες, όπως είναι το επιβατικό λιμάνι ακτοπλοΐας.

  • Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ηγεσία του ΥΝΑ θεωρεί ότι μόνο ο Πειραιάς μπορεί να αναπτυχθεί ως λιμάνι κρουαζιέρας, αποκλείοντας την λύση της «Παραλιακής», αφού εκεί θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ίδρυμα Νιάρχου και φυσικά δεν είναι δυνατό ακριβώς δίπλα να υπάρχει λιμάνι.

  • Επίσης, φαίνεται ότι «σκοντάφτει» το πρόγραμμα κατασκευής νέων μαρινών, αφού παρά τις προσδοκίες όπως έγινε γνωστό από το ΤΑΙΠΕΔ δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για νέες μαρίνες, όπως στην Πάτρα και στο Αντίρριο, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top