νεα κρητη totalfitness news


"Κολλημένα" παρέμειναν και την Παρασκευή τα δυο φορτηγά πλοία, που συγκρούστηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα σε καλοκαίρια, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο στενό του Καφηρέα, νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Φάσσα της Άνδρου.
Η επιχείρηση αποκόλλησης που αναμενόταν να ξεκινήσει  τελικά δεν έγινε, καθώς αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ' οτι πίστευαν οι ειδικοί.

Το ρήγμα που έχει προκαλέσει το με σημαία Παναμά "Baru Satu" το οποίο καρφώθηκε με την πλώρη στο με σημαία Μάλτας "Katherine" στο σημείο του πέμπτου αμπαριού του, είναι αρκετά μεγάλο αν και η εισροή υδάτων είναι ακόμα ελεγχόμενη.

Πάντως, αξιωματικοί του Λιμενικού εκφράζουν φόβους ότι εάν αρχίσει η διαδικασία αποκόλλησης μπορεί το ρήγμα να μεγαλώσει και το φορτηγό βουλιάζει. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ελλοχεύει και ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης γι΄ αυτό και από την Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΥΝΑ έχει σταλεί σήμα για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αποφευχθεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται εκπρόσωποι δυο εταιρειών ναυαγιαίρεσης που έχουν αναλάβει τα πλοία και εξετάζουν προσεκτικά τους τρόπους που μπορεί να γίνει η επιχείρηση.

Το "Katherine  είχε αποπλεύσει από το Νοβοροσίσκ Ρωσίας με προορισμό τη Μαγκέρα Ιταλίας, με 23 άτομα πλήρωμα, από τους οποίους ένας Έλληνας, έμφορτο με σιδηρικά και το «Baru Satu» είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά προς τη Βουλγαρία με 17 άτομα πλήρωμα, από τους οποίους ο ένας Έλληνας, έμφορτο με ζάχαρη.














Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top