νεα κρητη totalfitness news

Στους «έχοντες» απευθύνεται ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι με τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι εύποροι ιδιοκτήτες.
Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Βήμα»: «Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης». Τους χαρακτηρίζει «Absentee landlords» που πρόκειται για έναν οικονομικό όρο για τους ιδιοκτήτες που περιορίζονται στα εισοδήματα από ενοίκια και απουσιάζουν από επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Παράλληλα, επιμένει στην άποψη του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται, παρουσιάζοντας μάλιστα τα αναλυτικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι οι φόροι ανέρτχοινται στο 35% του ΑΕΠ όσο περίπου είναι η φορολογική επιβάρυνση στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας», ενώ παράλληλα περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και από κόμματα της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης και των πλουσίων.
Μάλιστα, αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα που εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές νεοφιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, η κυρία Μιράντα Ξαφά και ηΝτόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top