νεα κρητη totalfitness news

Τα νέα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, φανοποιοί και αντιπρόσωποι πωλήσεων αυτοκινήτων – μοτοσυκλέτας – σκαφών και ανταλλακτικών πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνεδρίαση, μετά την εκλογή των Αντιπροσώπων τους, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου (του Προέδρου Ανδρέα Τσιμέκη, της Γεν. Γραμματέας Λουκίας Κολλάρου και του μέλους Μάνθου Δελλατόλα), τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι προβληματισμοί των επαγγελματιών για την οικονομική κρίση, τη μείωση του τζίρου τους και τα αίτια που οδήγησαν και οδηγούν σε αυτή και τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης και της ανάκαμψης του κλάδου τους.

Ένα από τα βασικότερα αίτια μείωσης του τζίρου τους είναι και το παραεμπόριο. Όχι τόσο το παραεμπόριο που αφορά στην πώληση ανταλλακτικών, αξεσουάρ, λαδιών κ.τ.λ. (το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται), όσο το εσωτερικό παραεμπόριο που αφορά στην παροχή υπηρεσιών από άτομα που δεν έχουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του και το άρθρο 2 αυτού (διαφύλαξη και προστασία των συμφερόντων των μελών) αποφάσισε να ενημερώσει, ως πρώτη φάση, μέσω του διαδικτύου αυτούς που ασκούν το επάγγελμα χωρίς άδεια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναλογιστούν και να κατανοήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργούν στους νόμιμους επαγγελματίες.

Σε δεύτερη φάση, στην περίπτωση που το φαινόμενο εξακολουθεί  να υφίσταται πέρα και από τις 16 Φεβρουαρίου 2014, θα γίνει προσωπική σύσταση για συμμόρφωση. Εάν και με αυτή την πρωτοβουλία δεν υπάρχει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσει η ύστατη λύση, δηλαδή η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

   Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου είμαστε στη διάθεση όποιου χρειαστεί την αρωγή μας, ώστε να μπορεί να εξασκεί πλέον νόμιμα το επάγγελμα (π.χ. νομοθεσία, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κ.τ.λ.

Για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                 Η Γενική Γραμματέας
    Ανδρέας Τσιμέκης                                 Λουκία Κολλάρου  

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top