νεα κρητη totalfitness news

Χατζηδάκης σε Τρόικα: Αυτή είναι η πρότασή μας αλλιώς να μιλήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ
Εντονο παρασκήνιο φαίνεται πως περιλάμβαναν για ακόμη μια φορά οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με την Τρόικα με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιδιώκουν την αποφόρτιση του κλίματος, αλλά τον Πολ
Τόμσεν να παραμένει ανελαστικός στις απόψεις του.
Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», η διαπραγμάτευση κρίθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών όταν βρέθηκαν μόνοι στο γραφείο ο Κωστής Χατζηδάκης και οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.
Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε στα χέρια του ένα κομμάτι χαρτί που περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες της πρότασης της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς, πρόταση την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν αποδέχονταν οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών. Ο κ. Χατζηδάκης επέμεινε πως κάθε άλλη πρόταση δεν θα περάσει από τη Βουλή. Ο Τόμσεν δηλώνει αμετακίνητος.
«Αυτή είναι η πρότασή μας, δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω εκτός πια κι αν εσείς θέλετε να συζητήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή», τους είπε, θέτοντας με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο το πολιτικό ζήτημα που πιθανώς να προέκυπτε, αφού πρώτα είχε συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό.
Μαζούχ και Μορς ζητούν να διακοπούν οι συζητήσεις για να επικοινωνήσουν με τους ανώτερούς τους, ο Τόμσεν επιμένει στις δικές του απόψεις αλλά συναινεί στη διακοπή.
Μία ώρα αργότερα τα δύο στελέχη δηλώνουν πως θα αφήσουν την κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα βάσει της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Τόμσεν, απομονωμένος πλέον, ζητεί να καταγραφεί ρητά πως η Αθήνα νομοθετεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, κάτι που δέχεται ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι δεν επιθυμεί να δοθεί το κλίμα της σύγκρουσης.
Κάπου εκεί έκλεισε η πιο σοβαρή διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών.



Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top