νεα κρητη totalfitness news

Την άσκηση βίας, χωρίς σοβαρή αιτιολογία, από το διευθυντή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Νάξου κατά του 10χρονου μαθητή-γιου του την Παρασκευή 28/3, καταγγέλλει στο Naxos News ο κ. Μιχάλης Μαστρογιαννόπουλος, που ήδη απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, ενώ σύμφωνα με δήλωσή του θα καταγγείλει το γεγονός και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Δεν άσκησα βία, ούτε χτύπησε ο μαθητής, δηλώνει από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου...
Το Α΄Δημοτικό Σχολείο Νάξου (Φωτογραφία αρχείου Naxos News)
Ο γονέας του μαθητή, όπως δήλωσε στο Naxos News και αναφέρει και στο έγγραφο που ακολουθεί και απέστειλε προς το Συνήγορο του Πολίτη, ο γιος του χτύπησε στο κεφάλι μετά τη βίαιη, όπως αναφέρει, κίνηση που του άσκησε ο διευθυντής, γι αυτό και στη συνέχεια επισκέφθηκε παιδίατρο.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως διευκρίνισε, δεν έχει ακόμη καταγγείλει το γεγονός γιατί ήταν μεσημέρι Παρασκευής και μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε το έγγραφο που απέστειλε στο Συνήγορο του Πολίτη και κοινοποίησε στο Naxos News:

"ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ 10 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΘΛΟΥΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΦΘΟΥΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΤΟΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ".

Διευθυντής: Δεν άσκησα βία, ούτε χτύπησε ο μαθητής

Το Naxos News, ζήτησε τη θέση του διευθυντή για την καταγγελία.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, κατά τη διάρκεια διαλείμματος δέχθηκε επανελημμένως διαμαρτυρίες μαθητριών ότι συμμαθητές τους, τους έπαιρναν τη μπάλα του βόλλεϋ και δεν μπορούσαν να παίξουν.

Όταν μετά από παρατηρήσεις του προς τους μαθητές ο 10χρονος μαθητής κλώτσησε με δύναμη τη μπάλα και βγήκε εκτός του σχολικού προαυλίου, τον έπιασε και του έκανε μια κωλοτούμπα και στη συνέχεια συνόδευσε το μαθητή για να πιάσει τη μπάλα και επέστρεψαν μαζί στο προαύλιο, οπότε και χτύπησε κουδούνι για τη λήξη του διαλείμματος.

Επειδή το συγκεκριμένο τμήμα είχε γυμναστική την επόμενη ώρα, ο διευθυντής είπε στο συγκεκριμένο μαθητή και δυο ακόμη συμμαθητές του, που συμμετείχαν στο γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των συμμαθητριών τους, να τον ακολουθήσουν στο γραφείο του, όπου και παρέμειναν μέχρι το τέλος της διδακτικής ώρας.

"Έτσι έγινε. Δεν άσκησα βία, ούτε χτύπησε ο μαθητής", σημείωσε καταλήγοντας ο διευθυντής του σχολείου.

Πηγή naxos-news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top