νεα κρητη totalfitness news


Oικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα διήμερο η ΑθήναΠροβεβλημένες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας θα βρεθούν αύριο και την Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου να παραβρεθούν στο Άτυπο Ecofin, αλλά και στο συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα το think tank "Eurofi". 

Το "Eurofi" οργανώνει στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου συνέδριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, που απευθύνεται σε ένα ακροατήριο Ευρωπαίων και διεθνών εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. 
Το σεμινάριο θα δώσει τη δυνατότητα να συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Στόχος της συνάντησης είναι να διευκολυνθεί η ανοικτή και αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σημαντικότερων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων λήψης αποφάσεων πάνω στις κύριες ρυθμιστικές και θεσμικές εξελίξεις που επηρεάζουν το χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 
Μιλώντας στο συνέδριο του "Eurofi" ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αναμένεται να αναφερθεί στις κύριες προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. 
Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ.Προβόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Κ.Μποτόπουλος. 
Στο διήμερο συνέδριο θα μετέχουν ο Διοικητής της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, ο Επίτροπος κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών κ. Ανδρέας Ένρια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας κ. Κριστιάν Νουαγιέ, το μέλος της ΕΚΤ κ. Πέτερ Πρετ. Επίσης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και στελέχη οίκων αξιολόγησης, επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και ρυθμιστικών αρχών. 
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε προτάσεις που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη και που αποσκοπούν στη βελτίωση της αντοχής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διευκόλυνση της ανάκαμψής τους. Ακόμη, θα επεκταθούν επίσης σε μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ενθαρρυνθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση της οικονομίας της ΕΕ, στις εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό και ασφαλιστικό χώρο αλλά και σε αυτόν των κεφαλαιαγορών. Τέλος, θα εξεταστούν οι προτεραιότητες ενόψει της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top