νεα κρητη totalfitness news



ΘΕΜΑ: Απ’ ευθείας ανάθεση έργου «Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης ∆Ε Τήνου».
Σε τµήµα του δικτύου ύδρευσης στον οικισµό Πόρτο της Τοπικής Κοινότητας  Τριαντάρου, ∆ηµοτικής Ενότητας Τήνου πρόκειται να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στο δίκτυο ύδρευσης. Συγκεκριµένα πρόκειται να ανοιχθεί χαντάκι µε χωµατουργικό µηχάνηµα, βάθους 0,60m και να τοποθετηθεί σωλήνα ύδρευσης µε Φ90 mm και 16 atm. Κατόπιν θα αλλαχθεί η παλιά σωλήνα και θα τοποθετηθεί νέα. Τέλος η σωλήνα θα καλυφθεί µε άµµο σε όλο το µήκος, ενώ θα σκεπαστεί µε µπετόν στο µισό µήκος του σε πάχος 0,15µ όπως ήταν πριν. Στις υποχρεώσεις του αναδόχου είναι όλες οι εργασίες, οι µεταφορές, η προµήθεια του µπετόν καθώς και η επανασύνδεση των υδροµετρητών.

Το έργο είναι ενταγµένο στο Τεχνικό Πρόγραµµα και στον προϋπολογισµό οικ. έτους 2014 του ∆ήµου στον Κ.Α.Ε 25.7336.0019, µε πίστωση 6.800,00 €. 

Ο Αντιδήµαρχος και µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής Αντώνης Ξενόπουλος στην τοποθέτησή του είπε ότι, οι αναθέσεις γίνονται σε τιµές που προκύπτουν από επισταµένη έρευνα της αγοράς, σε σχέση µε τις ειδικές συνθήκες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, σε εργολάβους που διαθέτουν το αντίστοιχο πτυχίο εµπειροτέχνη, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η νοµιµότητα και το συµφέρον του ∆ήµου. 

Μετά από αυτά ο Πρόεδρος κάλεσε τα µέλη της Οικονοµικής Επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά. 

Η Οικονοµική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του Π∆ 171/1987, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. 1δ του Ν. 3852/2010, και την εισήγηση του Προέδρου

Aποφασίζει κατά πλειοψηφία 

1. Αναθέτει στην εταιρεία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΜΑΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε., εγγεγραµµένη στο Μητρώο Εµπειροτεχνών Νοµού Κυκλάδων µε Α.Μ. 158 για έργα «Οικοδοµικά, Οδοποιίας, Ύδρευσης, Αποχέτευσης» την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση και επισκευή δικτύου ύδρευσης ∆Ε Τήνου», αντί του ποσού των 6.791,80 € συµπεριλαµβανοµένου του ΦΠΑ. 

2. Ψηφίζει τη δέσµευση και τη διάθεση πίστωσης 6.791,80 € σε βάρος του Κ.Α.Ε. 25.7336.0019 για την πληρωµή του αναδόχου. 

3. Εξουσιοδοτεί τον ∆ήµαρχο Τήνου και Πρόεδρο της Οικονοµικής Επιτροπής να υπογράψει το σχετικό συµφωνητικό µε τον ανάδοχο του έργου. 

Ο Αντιπρόεδρος Σίµος Ορφανός και το µέλος Ιάκωβος Απέργης µειοψήφησαν λέγοντας, ότι αν και συµφωνούν µε την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου, διαφωνούν ως προς τις κατά συρροή «απ΄ευθείας αναθέσεις έργων», λίγο πριν τις δηµοτικές εκλογές, γιατί αφενός υποκρύπτουν µικροκοµµατικές σκοπιµότητες και αφετέρου εν πολλοίς, η κατασκευή αυτών των έργων είναι πρωθύστερη των αναθέσεων. Μόνο οι αναθέσεις µέσω πρόχειρων διαγωνισµών ή µετά από τη δηµοσιοποίηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος που θα εξασφάλιζε περισσότερες της µιας προσφορά, θα καθιστούσαν στην κοινή γνώµη πολιτικά ανιδιοτελείς τις αναθέσεις, αλλά και θα προάσπιζαν τα συµφέροντα του ∆ήµου. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top