νεα κρητη totalfitness news



ΘΕΜΑ: «Επισκευή και Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης Κάμπου, εντός του οικισμού Κάμπου, του Δήμου Τήνου, της Νήσου  Τήνου»

Εγκρίνεται από την άποψη του αρχαιολογικού νόμου οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης του Κάμπου, κηρυγμένου ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (Υ.Α. ΥΠΠΕ/ΑΡΧ/Β1/Φ27/27948/571/10.08.1989, ΦΕΚ 810/Β/20.10.1989), διότι συμβάλουν στη συντήρηση και αισθητική αποκατάσταση του ναού. 

Η έγκριση χορηγείται σύμφωνα με τα υποβληθέντα θεωρημένα αρχιτεκτονικά σχέδια και την τεχνική έκθεση ως εξής:


Α . Οροί για επιχρίσματα :

1. Πριν τις εργασίες τοπικής καθαίρεσης των εσωτερικών επιχρισμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δείγματα για την διερεύνηση ύπαρξης τοιχογραφικού διακόσμου από συντηρητή της Εφορείας ο οποίος θα ειδοποιηθεί εγκαίρως. Να μην γίνει αφαίρεση και επανατοποθέτηση διακόσμου, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο των τοιχογραφιών αυτών από συντηρητή της Υπηρεσίας, ο οποίος θα ενημερωθεί εγκαίρως ώστε να γίνει έλεγχος για τοιχογραφίες.

2. Μετά από τις τοπικές εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων και πριν από την κατασκευή των νέων να ειδοποιηθεί εγκαίρως η Εφορεία, ώστε να γίνει έλεγχος της τοιχοποιίας για πιθανή ύπαρξη εντοιχισμένων παλαιότερων (αρχαίων και βυζαντινών) μαρμάρινων αρχιτεκτονικών μελών. 

3. Δεν επιτρέπεται η καθολική αποξήλωση των εσωτερικών επιχρισμάτων του ναού, δεδομένου ότι δεν παρουσιάζει έντονα προβλήματα ο ναός. Επιτρέπεται η τοπική καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων και η επανακατασκευή αυτών με υλικά συμβατά της υφιστάμενης σύστασης των επιχρισμάτων.

4. Για την αντιμετώπιση των μυκήτων είναι απαραίτητη η συνεργασία με εξειδικευμένο βιολόγο ο οποίος θα προτείνει το κατάλληλο υλικό για την καταπολέμηση τους. Στην συνέχεια αφού ενημερωθεί η Υπηρεσία για τα αποτελέσματα θα δώσει την τελική έγκριση. 

5. Μετά την καθαίρεση των εξωτερικών επιχρισμάτων, να γίνει καθαρισμός των αρμών της τοιχοποιίας προκειμένου να ακολουθήσει η στερέωσή της με νέα αρμολογήματα.

6. Μετά την καθαίρεση των εξωτερικών επιχρισμάτων του καμπαναριού, εάν προκύψει αναγκαιότητα στατικής ενίσχυσης του, να υποβληθεί μελέτη στην Υπηρεσία, προκειμένου να εγκριθούν οι εργασίες.

7. Για την αντιμετώπιση τυχόν ρωγμών που συνεχίζονται και στην τοιχοποιία απαιτείται να πραγματοποιηθεί επιμελημένη εξυγίανση και στερέωσή τους ως εξής:

8. Καθαρισμός των αρμών σε συνδυασμό με διεύρυνση των χειλέων των ρωγμών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top