νεα κρητη totalfitness news


foroi1Ποιοι οι φόροι, που θα πληρώσετε από τον Ιούλιο; Πόσες δόσεις μπορείτε να πετύχετε;

Αντιμέτωποι με δυσβάσταχτους φόρους θα έρθουν χιλιάδες φορολογούμενοι από τον ερχόμενο μήνα, καθώς από τον Ιούλιο και για ένα εξάμηνο θα κληθούν να πληρώσουν φόρους δυσανάλογους των μισθών ή συντάξεών τους.
Το βάπτισμα του πυρός θα γίνει με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, που ξεκινά στις 31 Ιουλίου. Το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας θα επιβαρύνουν επίσης τους πολίτες, με τη… λυπητερή να ανέρχεται στο σύνολό της στα 6 δισ. ευρώ.
Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δοθεί καμία παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου), συζητιέται έντονα το ενδεχόμενο να υπάρξει μια σιωπηρή παράταση μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Ταυτόχρονα, δίνεται στους φορολογουμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως 12 δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι κατ’ ελάχιστον 15 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν είναι φορολογικά ενήμεροι, παρότι, βέβαια, επιβαρύνονται με ένα ετήσιο επιτόκιο.
Συγκεκριμένα, για να «ενεργοποιήσουν» οι φορολογούμενοι τη δυνατότητα δόσεων για τους φόρους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο TAXISnet συμπληρώνοντας στοιχεία, όπως το ετήσιο εισόδημά τους και τις ετήσιες δαπάνες τους. Από την υποβολή της αίτησής τους, μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση και ταυτόχρονα να δώσουν πάγια εντολή στην τράπεζα προκειμένου να πληρώνεται αυτόματα η μηνιαία δόση.
Σύμφωνα με το zougla.gr, για τη διαδικασία αυτή έχει οριστεί ετήσιο επιτόκιο 8,66%, ενώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των δύο μηνών επιβάλλεται πρόστιμο 10% του ποσού, το οποίο διπλασιάζεται (20%) έπειτα από 12 μήνες και προσαυξάνεται στο 30% ύστερα από 24.
Για παράδειγμα, εάν κατά την εκκαθάριση προκύψει ότι πρέπει να πληρώσετε φόρο 1.500 ευρώ, το ποσό αυτό θα πρέπει να το καταβάλετε σε τρεις δόσεις των 500 ευρώ (31 Ιουλίου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου). Εάν ενταχθείτε στη διαδικασία της πάγιας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, προτού λήξει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, τότε θα πληρώσετε το 1/12 των 1.500 ευρώ αντί του 1/3 (σε περίπτωση που δεν ενταχθείτε στη διαδικασία). Έτσι, έως τις 31 Ιουλίου μπορείτε να πληρώσετε 125 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 375 ευρώ της πρώτης δόσης (500) θα καταστεί ληξιπρόθεσμο (από 1η Αυγούστου) και θα επιβαρύνεται με μηνιαίο επιτόκιο 0,7% (8,66%/12 μήνες) έως ότου εξοφληθεί.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top