Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου και να παίρνεις λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού...
αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Έχεις σκεφτεί όμως μήπως καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, κάτι που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε καρδιακά προβλήματα και υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το University of California, η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει τα ποσοστά θνησιμότητας και ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη, υπέρτασης και καρκίνου. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθεις 6.381 ενηλίκων ηλικίας άνω των 50 ετών, χωρίζοντας τους σε 3 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση πρωτεΐνης, στην υψηλή πρωτεϊνική ομάδα (20% των ημερήσιων θερμίδων προέρχονταν από πρωτεΐνες), στη μέση πρωτεϊνική ομάδα ( 11% έως 19% των θερμίδων από πρωτεΐνες) και στη χαμηλή ομάδα (λιγότερο από 10%). Για την έρευνα συγκέντρωσαν πληροφορίες των τελευταίων 18 ετών από το National Health and Nutrition Examination Survey. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πρώτη ομάδα είχε 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο ή διαβήτη και διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια άλλη θανατηφόρα ασθένεια.
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Valter Longo, PhD «η πρωτεΐνη ενεργοποιεί την ορμόνη IG-FI, που ευθύνεται για την αύξηση των κυττάρων. Αυτό σημαίνει, ότι όταν «πιέζεις» τα κύτταρα να μεγαλώσουν, τα πιέζεις και να πεθάνουν πιο γρήγορα. Η απότομη διάσπαση των κυττάρων προκαλεί αλλοιώσεις στο DNA και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών».
Έτσι, για καλή υγεία και αδύνατο σώμα, οι ειδικοί του American Institute of Medicine συμβουλεύουν 0.8 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό του σώματός σου.
Πηγή
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Έχεις σκεφτεί όμως μήπως καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, κάτι που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε καρδιακά προβλήματα και υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το University of California, η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης αυξάνει τα ποσοστά θνησιμότητας και ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη, υπέρτασης και καρκίνου. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθεις 6.381 ενηλίκων ηλικίας άνω των 50 ετών, χωρίζοντας τους σε 3 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση πρωτεΐνης, στην υψηλή πρωτεϊνική ομάδα (20% των ημερήσιων θερμίδων προέρχονταν από πρωτεΐνες), στη μέση πρωτεϊνική ομάδα ( 11% έως 19% των θερμίδων από πρωτεΐνες) και στη χαμηλή ομάδα (λιγότερο από 10%). Για την έρευνα συγκέντρωσαν πληροφορίες των τελευταίων 18 ετών από το National Health and Nutrition Examination Survey. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πρώτη ομάδα είχε 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο ή διαβήτη και διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια άλλη θανατηφόρα ασθένεια.
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Valter Longo, PhD «η πρωτεΐνη ενεργοποιεί την ορμόνη IG-FI, που ευθύνεται για την αύξηση των κυττάρων. Αυτό σημαίνει, ότι όταν «πιέζεις» τα κύτταρα να μεγαλώσουν, τα πιέζεις και να πεθάνουν πιο γρήγορα. Η απότομη διάσπαση των κυττάρων προκαλεί αλλοιώσεις στο DNA και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών».
Έτσι, για καλή υγεία και αδύνατο σώμα, οι ειδικοί του American Institute of Medicine συμβουλεύουν 0.8 γραμμάρια πρωτεΐνης για κάθε κιλό του σώματός σου.
Πηγή
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου