νεα κρητη totalfitness news

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 
από το πρακτικό της 4/17-3-2015
 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου 
ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού, έτους 2015. 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και έδωσε τον λόγο στον κ. Δήμαρχο, ο οποίος έθεσε υπόψη του σώματος το υπ’ αριθ. 7057/25-2-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τμήμ τα ΝΠΙ∆ αυτών». 

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε την από 13 Μαρτίου 2015 εισήγηση της κ. Σωτηρίας Καλογερά προϊσταμένης του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, η οποία έχει ως εξής : «Οι φορείς αρμοδιότητάς σας (ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ΝΠΙΔ αυτών, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΝΠΕ), παρακαλούνται για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2015, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών. Από τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ.7 του ν.3833/2010 όπως ισχύει (εδαφ. 2 της υποπαραγράφου Ζ5 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012), προβλέπεται οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου στους φορείς αρμοδιότητάς σας για το έτος 2015 να είναι μειωμένες κατά 10 % σε σχέση με το 2014. Από τον περιορισμό αυτό εξαιρείται το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου καθώς και το προσωπικό που απασχολείται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι. Το σύνολο των αιτημάτων που θα αποσταλούν στο ΥΠ.ΕΣ. & ΔΙΟΙΚ. ΑΝΑΣ. μέσω Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να έχουν περιέλθει σε αυτές έως τις 30-4-2015. Η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και τα αιτήματα που θα εισέλθουν στο Υπουργείο μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα θεωρηθούν εκπρόθεσμα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των εγκρίσεων κρίνεται απαραίτητη η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας προκειμένου να απεικονιστούν οι ελλείψεις και τα αρμόδια όργανα να διαμορφώσουν εικόνα της πραγματικής κατάστασης και να προωθήσουν αιτήματα για τα οποία η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες των φορέων. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με το με αριθ. 14108/02.03.2015 έγγραφό της έθεσε προθεσμία για την αποστολή των αιτημάτων την 18-3-2015». 

Περαιτέρω, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα, δέκα πέντε (15) συνολικά ατόμων, των οποίων οι δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τα πραγματοποιηθέντα έσοδα των αντίστοιχων τελών και συγκεκριμένα: 

1) Εννέα (9) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, 
2) Ενός (1) εργάτη καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, 
3) Ενός (1) οδηγού απορριμματοφόρου, για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, 
4) Ενός (1) οδηγού για την υπηρεσία ύδρευσης, για χρονικό διάστημα επτά (7) μηνών, 
5) Τριών (3) εργατών αποχέτευσης, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, 

Τόνισε δε ότι η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τήνου είναι δεδομένη και επιτακτική, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες εποχικές ανάγκες που δημιουργούνται από τη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση που παρουσιάζεται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου, ιδίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Ειδικότερα, η τουριστική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της αθρόας προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών που διαμένουν σε ιδιόκτητες οικίες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα την έντονη αύξηση των αναγκών καθαριότητας. Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα ασχοληθεί με την αποκομιδή απορριμμάτων καθώς και τον καθαρισμό και ευπρεπισμό οδών – πλατειών και κοινοχρήστων χώρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Σημειωτέον, ότι στο Τμήμα υπηρετούν συνολικά μόνο (9) εργάτες καθαριότητας και γενικών καθηκόντων και επτά (7) οδηγοί, οι οποίοι δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες εποχιακές ανάγκες. Επιπλέον, είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των τμημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης με την πρόσληψη του ανωτέρω έκτακτου προσωπικού με σκοπό τη δημιουργία επιπλέον συνεργείων αποκατάστασης βλαβών, κατά τη διάρκεια κυρίως της θερινής περιόδου, για τους παραπάνω λόγους. Τα συνεργεία συντήρησης θα έχουν την ευθύνη για την εκτέλεση των κατά τόπους αποκαταστάσεων βλαβών ύδρευσης και αποχέτευσης, νέων συνδέσεων και επεκτάσεις δικτύων. 

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. 
Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου, τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου, το με αριθ. πρωτ. 7057/25-2-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τη γνώμη της προϊσταμένης του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου, τις σχετικές διατάξεις και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου, 

Αποφασίζει Ομόφωνα 

Α. Εγκρίνει τον προγραμματισμό των προσλήψεων του έτους 2015, καθώς και τον σχετικό πίνακα Β προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2015 που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας, συνολικού αριθμού δέκα πέντε (15) ατόμων, των οποίων οι δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από τα πραγματοποιηθέντα έσοδα των αντίστοιχων τελών και συγκεκριμένα: 

1) Εννέα (9) εργατών καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για χρονικό διάστημα 4 μηνών, 
2) Ενός (1) εργάτη καθαριότητας για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για χρονικό διάστημα 5 μηνών, 
3) Ενός (1) οδηγού απορριμματοφόρου για χρονικό διάστημα 8 μηνών, 
4) Ενός (1) οδηγού για την υπηρεσία ύδρευσης για χρονικό διάστημα 7 μηνών, 
5) Τριών (3) εργατών αποχέτευσης για χρονικό διάστημα 5 μηνών, 

Β. Οι προσλήψεις θα βαρύνουν αντίστοιχα τους κάτωθι Κ.Α. του προϋπολογισμού έτους 2015 του σκέλους των εξόδων του Δήμου : 1) Τον Κ.Α. 20.6041 ποσό 53.900,00 € 2) Τον Κ.Α. 20.6054 ποσό 20.825,00 € 3) Τον Κ.Α. 25.6041 ποσό 22.660,00 € 4) Τον Κ.Α. 25.6054 ποσό 8.910,00 € 
Γ. Τα τυπικά προσόντα ανάλογα με την ειδικότητα, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις, θα προσδιοριστούν από το ΑΣΕΠ με τη σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 
Δ. Η παρούσα να κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των αιτούμενων προσλήψεων. 
Ε. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων, ανάλογα με τις ανάγκες έπειτα από την έγκριση των αρμοδίων οργάνων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top