νεα κρητη totalfitness news

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον αρμόδιο υπουργό υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη σχετικά με την υποστελέχωση του ακτινολογικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Τήνου. Ο κ. Βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων : 

Κύριε Υπουργέ,
Επιθυμώ να θέσω υπόψη σας το μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Ακτινολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Τήνου.




Σε επίσκεψή μου στο νησί, ενημερώθηκα από τους κατοίκους, αλλά και από στελέχη του Κ.Υ., πως, μετά τη λήξη της σύμβασης (ως επικουρικό προσωπικό) του Ακτινολόγου Ιατρού που υπηρετούσε μέχρι πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρξε αντικατάσταση αυτού, με αποτέλεσμα σήμερα στο Τμήμα να υπηρετεί μόνο ένας Τεχνολόγος Ακτινολόγος. Συνεπώς, το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί μόνο τις καθημερινές και εργάσιμες ώρες, καθώς δεν υπάρχει ιατρός να καλύψει τις βάρδιες, ενώ ο Τεχνολόγος Ακτινολόγος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς – όσο αυτό είναι εφικτό – τις υπόλοιπες ώρες.


Δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας – και ειδικά για τις Κυκλάδες – έχει ήδη ξεκινήσει, οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό ενός τόσο μεγάλου νησιού όπως είναι η Τήνος είναι ιδιαίτερα αυξημένες και αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η πλήρης και επαρκής στελέχωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας σε κάθε νησί είναι, λοιπόν, κεφαλαιώδες θέμα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα έλλειψης Ιατρού Ακτινολόγου και Τεχνολόγου Ακτινολόγου στο Κ.Υ. Τήνου;


Αθήνα, 16.04.2015

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top