νεα κρητη totalfitness news

Αξιότιμα μελη της Διοικούσας το Π.Ι.Ι.Ε Τήνου επιτροπής ως διατελέσας μέλος της Δ.Ε αλλά
και εκλέκτορας και ως μόνιμος κάτοικος του Νησιού μας πιστεύω οτι πρέπει να εκφράσω τις απόψεις μου ως απρος την απάντηση σας στο δημοσίευμα εφημερίδας και σαιτ στις 1 Οκτώβρη 2015
Συμφωνώ απολύτως με την πρώτη και δεύτερη παράγραφο της απαντήσεως σας 1. Από συστάσεως του Ιερού Ιδρύματος (1823) μέχρι και σήμερα τα κάθε είδους τιμαλφή αφιερώματα των πιστών εκποιούνται κατά περιόδους σε Δημόσια Πλειοδοτική Δημοπρασία. Οι σχετικές οικονομικές πράξεις εγκρίνονται κατ’ έτος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εποπτεύει κατά νόμον το Π.Ι.Ι.Ε.Τ.. 2. Οι πιστοί, που αφήνουν τα τιμαλφή αφιερώματά τους στο «κυτίο αφιερωμάτων» του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., γνωρίζουν, και αρκετοί το δηλώνουν εγγράφως, ότι τα προσφερόμενα αφιερώματά τους θα εκποιηθούν, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πολύπτυχο και πολυεπίπεδο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και για τον αγαθοεργό αυτό σκοπό τα δωρίζουν.
Αναρωτιέμαι καθώς και πολλοί Τηνιακοί γιατί δεν ακολουθήσατε αυτή την πάγια τακτική αλλά προτιμήσατε να προβείτε σε όλες αυτές τις ενέργειες αποστολής των μη πιστοποιημένων ράβδων χρυσού στην Τουρκία για επεξεργασία ώστε ο χρυσός να πιστοποιηθεί και να πωληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.Ποιό είναι το όφελος του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου απο όλη αυτή την περίεργη διαδικασία?
Στην παράγραφο 5 της απαντήσεως αναφερεται .................................. "και να ανταποκριθεί σε οικονομικές του υποχρεώσεις, καθώς κατόπιν ατυχών αποφάσεων προηγουμένων Διοικουσών Επιτροπών καλείται σήμερα, μετά την τελεσιδικία δικαστικών αποφάσεων, να εξοφλήσει παλαιές οικονομικές υποχρεώσεις του σε Οργανισμούς." Ξανά ερωτώ :Ποιές ειναι οι Διοικούσες Επιτροπές που με ατυχείς αποφάσεις επιβάρυναν το Π.Ι.Ι.Ε Τήνου με οικονομικές υποχρεώσεις σε οργανισμούς.Ολες απο το Ι976 μέχρι και σήμερα η ορισμένες.Μπορείτε να αναφέρεται ημερομηνίες?
Πρέπει ακόμη να μας γνωρίσετε καθώς και στον Τηνιακό λαό ποιός είναι Οργανισμός στον οποίο οφείλει το Π.Ι.Ι.Ε Τήνου,πότε κατέφυγε στην Δικαιοσύνη και απο ποιούς ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ? Οι προκάτοχοι σας όπως και εσεις αναφέρεται στην παραγραφο 5 της απαντήσεώς σας ." Το Ιερό Ίδρυμα, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, τον Οκτώβριο του 1940 προσέφερε όλα τα τιμαλφή και την περιουσία του για τον Εθνικό Αγώνα"
Ξέρανε και πέρνανε αποφάσεις για όλο τον Ελληνισμό .Σας καλώ να φανείτε αξιοι συνεχιστές του έργου τους.Μπορείτε να τους μιμηθείτε προσφέροντας στο Ελληνικό Δημόσιο τα τιμαλφή που έχουν προσφέρει οι Χριστιανοί στο Π.Ι.Ι.Ε Τήνου για συμβολή του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου στην εξόφληση του επώδυνου Δημόσιου χρέους.

Ολοι μας θα σας χειροκροτήσουμε και υπάρχει πιθανότητα και άλλα Ιδρύματα καθώς και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα και γιατί όχι και η Εκκλησία της Ελλάδος να μιμηθούν το παράδειγμα σας αυτό. Ραφαήλ Μωραίτης Τ.μέλος Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε Τήνου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top