νεα κρητη totalfitness news

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται η λειτουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης
Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μετά από σχετική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιου για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Η απόφαση της τρίμηνης παράτασης αφορά στη λειτουργία 256 κοινωνικών δομών, ήτοι Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Δημοτικούς Λαχανόκηπους, Κοινωνικά Συσσίτια, Τράπεζες Χρόνου, Υπνωτήρια Αστέγων κ.α., που συγκροτούν το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Οι δομές αυτές ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με πρωτοβουλία των δήμων από την αρχή της οικονομικής κρίσης, αρχικά με δικούς τους πόρους και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με δικαιούχους φορείς ΜΚΟ, σωματεία, ιδρύματα κ.λπ., που συμπράττουν με τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που είναι αρμόδια για κοινωφελείς δράσεις. Παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε αστέγους και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, απασχολώντας 1.112 εργαζόμενους.
Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η ΚΕΔΕ την παράταση που δόθηκε στη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, με τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη ωστόσο, να επισημαίνει ότι δεν παύει να είναι «μια λύση προσωρινή, για ένα κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης της φτώχειας για σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, που αποκτά πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά». Μάλιστα, ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ, πέραν της παράτασης της λειτουργίας τους, έχει παράλληλα ζητήσει και διεκδικεί 1ον την έγκαιρη ένταξη των παραπάνω δομών στο νέο ΕΣΠΑ και 2ον την ένταξη του συνόλου αυτών των δομών στις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.
(φωτό: aftodioikisi.gr)  naxostimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top