νεα κρητη totalfitness news

Αποτέλεσμα εικόνας για μαριας

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την ισότητα των φύλων

Σε μία φάση όπου ακόμη και μέσα στο ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακούγονται φωνές που αμφισβητούν την ισότητα των φύλων ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 13/3/2017 έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της λήψης μέτρων για την εμπέδωση της ισότητας των δύο φύλων.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η ισότητα των φύλων παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση των καιρών μας. Οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων μειώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά η πρόοδος ποικίλλει μεταξύ των κρατών-μελών, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται ανισότητες σε διάφορους τομείς. Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός γυναικών εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων, να μην έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας και να αποκλείονται από θέσεις ηγεσίας και λήψης αποφάσεων».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σύμφωνα με τη Eurostat, ο σημερινός μέσος όρος των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στην Ευρώπη είναι μόλις 23,9%. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι το 60% των πτυχιούχων των πανεπιστημίων είναι γυναίκες, οι γυναίκες αυτές εξακολουθούν να λαμβάνουν για κάθε ώρα εργασίας αμοιβή χαμηλότερη κατά 16% από εκείνη των ανδρών. Επιπλέον η κρίση και τα μνημόνια ζημίωσαν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τέλος, μία ακόμη μεγάλη πρόκληση για την Ε.Ε., παραμένει η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Υπολογίζεται ότι μία στις τρεις γυναίκες στην Ε.Ε. έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών. Απαιτούνται κύριε Πρόεδρε άμεσα μέτρα».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top