νεα κρητη totalfitness news

ενφιαΣτις πόσες διαμορφώνονται οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ; Πότε θα σταλούν τα νέα εκκαθαριστικά;

Νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για όλους τους φορολούμενους θα εκδοθούν από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει περισσότερο χρόνο στους υπόχρεους για να εξοφλήσουν τον φόρο, που τους αναλογεί και στο πλαίσιο αυτό θα απαιτηθεί η έκδοση νέων εκκαθαριστικών που θα περιλαμβάνουν τον νέο αριθμό δόσεων του ΕΝΦΙΑ, που ορίζεται στις 7.
Πάντως, πέραν των ρυθμίσεων που θα γίνουν για φέτος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα χρόνια.
Το θέμα αυτό θα αποτελέσει σημείο διαπραγμάτευσης με την τρόικα και αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαιο εάν θα υπάρξουν από το 2015 νέες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που θα οδηγούν σε μείωση της υποχρέωσης για την πλειονότητα των φορολογούμενων.
Ωστόσο, μια πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, είναι να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης του φόρου. Η πρόταση του κ. Μηταράκη προβλέπει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από δήμους και περιφέρειες αντί από το υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top