νεα κρητη totalfitness news


Στις 14 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Τήνο ο 1ος αγώνας δρόμου, με την ονομασία “ Τήνος Εξωμεριά Trail Race”. Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100 από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Βουλγαρία, την Αμερική και την Γερμανία, καθώς ήδη απ' αυτά τα μέρη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Η διαδρομή είναι συνολικής απόστασης 20,5 χιλιομέτρων, αλλά θα υπάρξει και αγώνας σκυταλοδρομίας 9,5 συν 11 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή θα εξελιχθεί ως εξής:

- Εκκίνηση Πύργος έως Σπηλιά, απόσταση 300μ. και μορφολογία εδάφους πλακόστρωση, ελαφρώς ανηφορική και εντός οικισμού (στενά περάσματα-σοκάκια).
- Σπηλιά έως Μύλους, απόσταση 700μ. Μορφολογία εδάφους, βράχια και χώμα, αγροτική οδός με απότομη κατηφόρα και ανηφόρα.
- Μύλους έως Πλατιά, απόσταση 1200μ. Έδαφος: βράχια και χώμα, άσφαλτος με ομαλή κλίση.
- Πλατιά έως Αγ. Παντελεήμονα, απόσταση 300μ. εντός οικισμού στοιχεία εδάφους: ελαφρώς κατηφορικό με στενά περάσματα-σοκάκια ( 1ος σταθμός υδροδοσίας ), 300μ. άσφαλτο ελαφρώς ανηφορική και 800μ. αγροτική οδός, ξεκινώντας με κατηφορικά σκαλιά, καταλήγοντας σε ανηφόρα με βράχια και χώμα.
- Αγ. Παντελεήμονας έως Καραμπούσα (Αγ. Παρασκευή), απόσταση 2.200μ. Μορφολογία εδάφους βράχια και χώμα, αγροτική οδός με ομαλή κλίση (2ος σταθμός υδροδοσίας εντός της εκκλησίας).
- Καραμπούσα έως Ρόχαρι, απόσταση 2000μ. Κατηφορικός χωματόδρομος.
- Ρόχαρι έως Πάνορμος (κανόνι), απόσταση 2.300μ. Μορφολογία εδάφους: 2χλμ άσφαλτος και 300μ. τσιμεντόπλακα, ομαλή κλίση, οδικός δρόμος. 3ος σταθμός υδροδοσίας/ αλλαγή σκυτάλης/ μεταφορικό μέσο για Πύργο.
- Πάνορμος έως Αμπέλι, απόσταση 3.300μ. στοιχεία εδάφους χώμα και βράχια σε χωματόδρομο, το πρώτο 1,5χλμ ομαλό και το 1,8 ανηφορικό.
- Αμπέλι έως Σκαμνίδια, απόσταση 1.300μ. Αγροτικής οδού με ομαλή κλίση και έδαφος χώμα και βράχια (4ος σταθμός υδροδοσίας, Σκαμνίδια).
- Σκαμνίδια έως Βιολογικός, απόσταση συνολική 1.200μ. Μορφολογία εδάφους, 800μ Δημοτικός δρόμος κατηφορικός, χωμάτινος και 400μ. Αγροτική οδός κατηφορική, με βράχια και χώμα.
- Βιολογικός έως Κυρα Ξένη, συνολική απόσταση 1000μ. Στοιχεία εδάφους: 300μ. Αγροτική οδός, 500μ. καλντερίμι (πλακόστρωση) και 200μ. σκαλιά (τσιμέντο) ανηφορικά (5ος σταθμός υδροδοσίας). - Κυρα Ξένη έως Μαρλάς, απόσταση 600μ. Άσφαλτος ελαφρώς ανηφορική.
- Μαρλάς έως Πύργος, απόσταση (παλιός δρόμος) 2000μ. Μορφολογία εδάφους:

Κατηφορική αγροτική οδός με βράχια και χώμα (6ος σταθμός υδροδοσίας), 400μ. αγροτική οδός ομαλή με βράχια και χώμα, 200μ. ανηφορικά σκαλιά, καλντερίμι και 400μ. άσφαλτος, ελαφρώς ανηφορική (οδικός δρόμος). Το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου 2014 όλοι οι αθλητές, εθελοντές και παρευρισκόμενοι θα καλύπτονται από Ιατρική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος. 3 Ιατροί και ένα ασθενοφόρο θα βρίσκονται στην εκκίνηση/τερματισμό του αγώνα. Εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, έχει γίνει μελέτη για 2 χώρους προσγείωσης ελικοπτέρου, κατά μήκος της διαδρομής. Την ημέρα του αγώνα, το φαρμακείο του Πύργου θα παραμείνει ανοιχτό.

Κάθε αθλητής και αθλήτρια θα λάβει φάκελο με αριθμό, παραμάνες, αυτοκόλλητο αριθμού και τσιπ χρονομέτρησης. Τη χρονομέτρηση έχει αναλάβει η εταιρία Chronosystems και θα παρέχει live μετάδοση αποτελεσμάτων στο internet καθώς και Δίπλωμα σε ηλεκτρονική μορφή. Κατά μήκος της διαδρομής έχουν τοποθετηθεί 6 σταθμοί υδροδοσίας που θα παρέχουν σε κάθε αθλητή: Νερό, Ισοτονικό, energy gel, μπανάνα, μπισκότο αλμυρό και γλυκό. Κάθε σταθμός θα έχει εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών και φαρμακείο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, εθελοντές φωτογράφοι θα είναι τοποθετημένοι σε σημεία ενδιαφέροντος για να σας απαθανατίσουν. Όλο το φωτογραφικό υλικό θα διατεθεί δωρεάν στο internet 4 ημέρες μετά τον αγώνα.

Αφού τερματίσει κάθε αθλητής/αθλήτρια θα επιβραβευτεί με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό μετάλλιο! Θα παραλάβει μια εμφάνιση σε T-shirt βαμβακερό με το λογότυπο του αγώνα, σχεδιασμένο από τη Στάμω Σιταρίδου - Ξανθούλη, φοιτήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου. Ειδικός χώρος μασάζ με ειδικευμένο προσωπικό θα υπάρχει στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού του Πύργου για τους τερματίζοντες αθλητές.

Με τη λήξη του αγώνα , θα γίνουν οι απονομές επάθλων στους: 3 πρώτους άντρες, 3 πρώτες γυναίκες, 3 πρώτες ομάδες σκυταλοδρομίας, 3 πρώτες ομάδες , στον 1ο Τηνιακό άντρα και την 1η Τηνιακή γυναικά στο αγώνισμα των 20,5 χλμ. Κάθε νικητής θα παραλάβει και ένα ιδιαίτερο δώρο!

Την ημέρα του αγώνα, στο χώρο της γραμματείας, θα υπάρχουν ειδικοί Διατροφολόγοι , να δεχτούν ερωτήματα και να δώσουν συμβουλές για σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τον αθλητισμό.

Με την οριστική λήξη του αγώνα θα ξεκινήσει γλέντι με φαγητό και πότο, σε χώρο πλησίον του Πύργου, για όλους τους αθλητές, εθελοντές και κατοίκους !

Οδηγίες Συμμετοχής

Ιατρικός Έλεγχος:

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο κάθε αθλητής αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις του αγώνα, σε περίπτωση ατυχήματος. Πάραυτα , η διοργάνωση του αγώνα έχει μεριμνήσει να παρέχει Ιατρική κάλυψη σε όλους τους παρευρισκόμενους την ημέρα του αγώνα. 3 Ιατροί θα βρίσκονται στην εκκίνηση/τερματισμό και εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών , σε κάθε σταθμό υδροδοσίας και κομβικά σημεία της διαδρομής. Υδροδοσία:

Κάθε 3-4χλμ θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας με νερό, ισοτονικό , φρούτα, μπισκότα και gel. Το νερό είναι μια πρόσφορα από της φυσικές πηγές της Τήνου και θα προσφέρεται από ειδικά βαρέλια νερού. Παρακαλούνται οι δρομείς να έχουν μαζί τους παγούρι! Θα υπάρξουν και μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 13/9/2014
14:00 - 14:30 Άφιξη στα χωριά της Εξωμεριάς και τακτοποίηση στα δωμάτια διαμονής.

Κυριακή 14/9/2014

07:30 - 08:00 Άφιξη δρομέων από όλα τα χωριά, στο χωριό του Πύργου
08:00 - 08:30 Παράδοση εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου
08:50 - 09:00 Τελευταίο ζέσταμα και ενημέρωση από Διοργάνωση
09:00 Εκκίνηση Αγώνα
14:00 Τέλος αγώνα
14:05 Απονομές Αθλητών
14:25 Κλήρωση Δώρων
14:30 Λήξη Αγώνα
15:00 - 21:00 Γλέντι προς τιμήν των αθλητών, εθελοντών, διοργανωτών και κατοίκων Εξωμεριας

Δευτέρα 15/9/2014

12:00 Αναχώρηση για λιμάνι Τήνου

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

20.5 km / Σκυταλοδρομίου
ΠΗΓΗ: www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top