νεα κρητη totalfitness news

H Eurostat μας ξεψαχνίζει: Πόσο ζουν οι Ελληνες μετά την κρίση
Παρά τα δύο χρόνια σκληρής λιτότητας, κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας και «βομβαρδισμού» από αρνητικές ειδήσεις, το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων δεν μειώθηκε και οι νέοι δεν άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά την
βασική εκπαίδευση σε αναζήτηση εργασίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση. Αυτό προκύπτει από τους δείκτες, που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής της Eurostat για το 2012.

Στην Ελλάδα όπου το εισόδημα κατανέμεται άνισα, καθώς το πιο πλούσιο 20% του πληθυσμού εισέπραξε 6,6 φορές όσα κέρδισε το φτωχότερο 20%, όπου έχει τους περισσότερους μακροχρόνια ανέργους της ΕΕ (πάνω από το 14,4% του πληθυσμού δεν έχει δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο) και όπου παρουσιάζεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών με 1,6 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, το προσδόκιμο ζωής φαίνεται να μην έχει επηρεασθεί καθόλου: Το 2012 έφθανε τα 80,7 έτη, επίδοση πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ (80,3) και σε ευθεία σύγκριση με χώρες όπως η Γερμανία (81), η Αυστρία (81,1) ή η Ολλανδία (81,2).

Επίσης, η κρίση σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έκανε τα Ελληνόπουλα να εγκαταλείψουν το σχολείο προς αναζήτηση εργασίας. Μόνο το 11,4% των Ελλήνων μαθητών άφησε το σχολείο, με ποσοστό αντίστοιχο των Γερμανών (10,6%) και πολύ χαμηλότερο από χώρες όπως η «πρωταθλήτρια» Ισπανία (24,9%), η Πορτογαλία (20,8%) και η Ιταλία (17,6%).

Πάντως, η «λαίπαπα» των σκληρών μέτρων και των αρνητικών ειδήσεων έχει οδηγήσει τον δείκτη ικανοποίησης από την ζωή των Ελλήνων στο 6,2, την τρίτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ, μετά το 5,5 της Βουλγαρίας και το 5,8 της Ουγγαρίας.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top