νεα κρητη totalfitness news

1η Ο ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 3ηςΗΛΙΚΙΑΣ

Το Δ.Ν.Π. του Δήμου μας σε συνεργασία με το σύλλογο Γυναικών Τήνου διοργανώνει εκδηλώσεις για αυτήν την ημέρα και τιμά τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας .Φέτος η εικόνα της αφίσας μας είναι η ‘’ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ‘’ και
ο τίτλος των εκδηλώσεων είναι ‘’εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα ΄ρθεις ‘’ένα γνωμικό που έχει ειπωθεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει βγει μέσα απ την πείρα της ζωής των παππούδων μας .Κάτι τόσο αληθινό και συγχρόνως τόσο απόμακρο ,όταν τυχαίνει να είσαι νέος .Ποτέ δεν σκέφτεσαι ,ότι κάποια στιγμή θα γίνεις όπως ο παππούς και η γιαγιά σου .

Η αλήθεια όμως είναι ότι από την πρώτη ημέρα της γεννήσεως μας βρισκόμαστε στο πρώτο σκαλοπάτι της «σκάλας της ζωής» και μεγαλώνοντας τα ανεβαίνουμε ένα –ένα για να πατήσουμε το πλατύσκαλο .Όταν φθάσουμε εκεί  ήδη έχουμε διανύσει το ήμισυ της ζωής μας. 

Έχουμε αποκατασταθεί επαγγελματικά ,οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει οικογένεια και έχουν την αίσθηση ότι κρατούν τον κόσμο στα χέρια τους . Υπάρχουν δραστηριότητες ,τρέξιμο ,όνειρα ,ελπίδες και προσπαθούν για το καλλίτερο .Και τα χρόνια περνούν ….. και χωρίς να το καταλάβεις  έχεις αρχίσει να κατεβαίνεις τη σκάλα .Καμαρώνεις αυτά που έχεις δημιουργήσει με τη δουλειά σου ,την οικογένειά σου ,και ζεις και αναπνέεις μέσα απ τα παιδιά και τα εγγόνια σου . Η πολλή δουλειά σταματά .Παίρνεις σύνταξη. Εδώ έχουμε δύο κατηγορίες συνταξιούχων ,αυτούς που αποξενώνονται και καταπέφτουν και βλέπουν τη ζωή σαν ‘’θλιβερό χειμώνα ‘’και αυτούς που προσπαθούν να φέρουν στη ζωή τους ‘’μια δεύτερη Άνοιξη ‘’

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκεις εσύ ,που σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για σένα ,κάτι που σου άρεσε πάντα ,αλλά ποτέ δεν βρήκες χρόνο να ασχοληθείς μ αυτό .
Το 2003 ,όταν Δήμαρχος Τήνου ήταν ο αείμνηστος Κώστας Αθηναίος και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, γεννήθηκε το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η).Ένα από τα τόσα έργα  ,για τα οποία θα τον θυμόμαστε για πολλά –πολλά χρόνια .

Έτσι εδώ και 10 χρόνια (2003 -2013)το Κ.Α.Π.Η είναι κοντά σου  και  σου προσφέρει απασχόληση μέσα από τις κοινωνικές ομάδες που έχουμε δημιουργήσει(χορωδίας,χειροτεχνίας,επικοινωνίας  διασκέδαση, εκδρομές και ένα χώρο για να περνάς την ώρα ,κάθε μέρα ,αρκεί να το θέλεις .

Η Τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μία περίοδος νέων προσαρμογών και δυνατοτήτων με σημαντική ανταμοιβή .Οι άνθρωποι μπορούν να εξελιχθούν και να αναζητήσουν  νόημα και πληρότητα στη ζωή τους μέσα από δραστηριότητες που αγαπούν να κάνουν .
Δυστυχώς κακοπροαίρετοι ,πάντα θα υπάρχουν και για ίδιους λόγους ,προσπαθούν να υποτιμήσουν το έργο του Κ.Α.Π.Η .

Απλά σαν το παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. του πρώην Κ.Α.Π.Η  και τώρα του Δ.Ν.Π. όλα αυτά τα 10 χρόνια  έχω να τους πώ ,’ότι προσπαθούν μάταια ,γιατί το Κ.Α.Π.Η έχει γίνει θεσμός ,έχει αγαπηθεί από τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας ,και θα υπάρχει  όσο υπάρχουν ηλικιωμένοι .

Θέλω να κλείσω αισιόδοξα. Όλες οι ηλικίες είναι ωραίες ,όλες έχουν μέσα τους χαρές και πίκρες .Και τα δύο ανθρώπινα .Η επιλογή είναι δική μας να γευόμαστε τις χαρούμενες στιγμές   που μας προσφέρει η ζωή ,που μπορεί να είναι ένας περίπατος στη φύση ,δίπλα στη θάλασσα ,η δημιουργία ενός έργου με οποιαδήποτε υλικά ,η απασχόληση με τη γη ή τα ζώα ,η προσφορά  στο διπλανό σου ,ένα χαμόγελο ,ένα χάδι ή ένας γλυκός λόγος  σε κάποιον που τα έχει ανάγκη ,το να μοιραστείς τα όνειρα σου με κάποιον ,ακόμα τη χαρά και τον πόνο ,γιατί η χαρά της  ζωής βρίσκεται στις απλές καθημερινές στιγμές , που τις περισσότερες στιγμές περνούν απαρατήρητες .Γιατί η ζωή είναι ωραία σε όποια ηλικία και αν είσαι ,αρκεί να θέλεις να τη ζήσεις .-
                                                                                                                                                                                                                                    Γαρυφαλλιά Πλυτά

                                       
                                            Μέλος του Δ.Σ του Δ.Ν.Π.του Δήμου Τήνου  


                                  *******************************************


  1η Ο ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ 2003 - 2013

Διαγενεακές Τετραήμερες Εκδηλώσεις στην Τήνο.

Επικοινωνούμε, Διασκεδάζουμε, Συντροφεύουμε, Mαθαίνουμε.


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: 
«Το μπουζούκι του Γιάννη» έρχεται  στο  ΚΑΠΗ 
(από τις 8:00μ.μ, κόστος 4 ευρώ)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: 
Βόλτα & ποιήματα στον όμορφο Πύργο, ώρα 6.30μ.μ
(αναχώρηση από το ΚΑΠΗ 5:30, κόστος 5,50 ευρώ)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου: 
Μουσείο Κ. Τσόκλη & Χοροεσπερίδα στον Κάμπο . ώρα 8.00μ.μ
(αναχώρηση από το ΚΑΠΗ 6:00, κόστος 10 ευρώ, εκτός ποτού)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου
Το Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο στη  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
-Πρωινή επίσκεψη του Παιδικού Σταθμού (11:00π.μ.)
     -Απογευματινή Μουσική Επίσκεψη του ΚΑΠΗ (5:30μ.μ.)


Συνδιοργανωτές:  -Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Τήνου.
       -Σύλλογος Γυναικών Τήνου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο ΚΑΠΗ, ΤΗΛ. 22830 23688


Χορηγοί: Ενορία Αγίας Τριάδος Κάμπου- Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς»- Μουσείο Κ. Τσόκλη- TINOS TOURS- Συγκρότημα «Ο Γιάννης με την παρέα του».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top