νεα κρητη totalfitness news

«Τα πρόσωπα του Χρόνου» είναι το θέμα του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29 Σεπτεμβρίου), στον οποίο συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του.
Στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, το Σάββατο 28/9 (στις 19:30), οργανώνεται τιμητική εκδήλωση από το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Μουσείου. 

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Παρασσός Σαλταμανίκας, πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Πανόρμου, ο Αλέκος Φλωράκης, δρ εθνολόγος-λαογράφος, η Λένα Κατσανίκα-Στεφάνου, αρχιτέκτων μουσειακών εκθέσεων, και ο Πέτρος Δελλατόλας, μαρμαρογλύπτης. Όλοι αυτοί οι οποίοι συνέβαλαν, καθένας από την πλευρά του, στη δημιουργία του Μουσείου, θα ανατρέξουν στο χρόνο, καλύπτοντας μια περίοδο περίπου τριάντα ετών, από την αρχική ιδέα μέχρι την υλοποίησή της. 
Η Κατερίνα Μακαβού (τραγούδι) και ο Διονύσης Μακρής (ακουστική κιθάρα) θα κλείσουν τη βραδιά με μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και τραγούδια στα οποία αναφέρεται ο αριθμός πέντε, όσα τα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

* Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το συγκεκριμένο τριήμερο οι επισκέπτες του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας θα μπορούν να προμηθεύονται όλα τα είδη του πωλητηρίου με έκπτωση 20%.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 (Μουσείο Μαρμαροτεχνίας)
22830 31262 (Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου)
piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top