νεα κρητη totalfitness news



Μετά την κατάργηση του ΑΦΜ για της επιχειρήσεις έρχεται και η «διαπόμπευση» μέσω του διαδικτύου για τους επιχειρηματίες που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
Έτσι θα φέρει την ανάπτυξη η κυβέρνηση. Κλείνοντας χιλιάδες ακόμη επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πώς ένας στους πέντε επαγγελματίες δεν έχουν υποβάλει τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και να αποδώσουν στο Δημόσιο το φόρο. Μόνο τον Αύγουστο τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 588 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή του έτους να ανέλθουν σε 5,4 δισ. ευρώ.
Προφανώς δεν έχουν να πληρώσουν. Το υπουργείο Οικονομικών όμως αποφάσισε να τους εκδικηθεί και σε πρώτη φάση το σχέδιο του προβλέπει την ανάρτηση στο διαδίκτυο τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου των επιτηδευματιών που δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις ΦΠΑ ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν προχωρούν στην ρύθμισή τους.
Μέσω της διαδικασίας «διαπόμπευσης» είναι σχεδόν βέβαιο ότι αρκετές εταιρείες και επαγγελματίες θα τεθούν «εκτός αγοράς» για όσο διάστημα δεν είναι συνεπείς προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σε επόμενη φάση και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι επιτηδευματίες εξακολουθούν να αγνοούν τις διάφορες πιέσεις του υπουργείου Οικονομικών θα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίζονται τα τιμολόγια που θα εκδίδουν αυτές οι επιχειρήσεις, παγώνοντας ουσιαστικά τον ΑΦΜ τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top