Μα ήταν δυνατόν να μην ανέβαζα τα πιο λατρευτά γλυκά των γιορτών ? Όχι βέβαια!
Παρακάτω σας παραθέτω τη συνταγή μου η οποία είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ με σιγουρότατη επιτυχία...Μέχρι τώρα έλαβα άριστες κριτικές από τους δοκιμαστές μου!
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟΙ! ΧΑΧΑΧΑΧ
Υλικά για περίπου 65 κουραμπιέδες:
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος (εγώ χρησιμοποίησα σε πλάκα το πολύ αγαπημένο "L****K" καταλαβαίνετε ποιο)
- 1 1/2 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
- 1/3 φλιτζ.τσ. κονιάκ
- 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κοφτό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα άρωμα βανίλια
Για το πασπάλισμα
- ανθόνερο
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Μαλακώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κύβους.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 5 λεπτά να φουσκώσει σε δυνατή ταχύτητα κι έπειτα μαζί με την άχνη για άλλο 1/4 της ώρας έως ότου η υφή τους γίνει σαν σαντιγί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και την βανίλια.
- Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα βουτύρου το κονιάκ και τις σκόνες μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η ζύμη. Έπειτα συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο αλεύρι ή περισσότερο, γι' αυτό συμπληρώνουμε) μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
- Τέλος ενσωματώνουμε και τα αμύγδαλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
- Σε λαμαρίνες ή ταψιά στρώνουμε λαδόκολλα και πλάθουμε σχήματα όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.Τοποθετούμε με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 170' βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
- Αφού πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
- Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε με την άχνη κοσκινισμένη.
- Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο!!!!!!!!
http://lixoudiesmarifanis.blogspot.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου