Με τις μέρες να πλησιάζουν για τις γιορτές σας παρουσιάζουμε την συνταγή των Τηνιακών Μελομακάρονων. Μια παραδοσιακή συνταγή που δίνεται από μάνα σε κόρη ανά τους αιώνες.
Υλικά
640γρ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού αλισίβα
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμός)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
400γρ. μέλι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμός)
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό αλεύρι
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
400γρ. μέλι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και των πορτοκαλιών, την αλισίβα, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα για να μείνει αφράτο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα πιέζουμε λίγο στον τρίφτη για να γίνει το σχέδιο με τις τρύπες και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά.
Από την προηγούμενη το βράδυ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι, το οποίο ρίχνουμε στα ζεστά μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με καρύδια.
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου