νεα κρητη totalfitness news



EΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι για τους Ελληνες: η ανεργία (65%), η οικονομία (52%) και η φορολογία (20%).

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Του Κ. Μοσχονά
 Μόνο ένας στους δέκα Ελληνες έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ενώ το ποσοστό των συμπατριωτών μας που έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα δεν υπερβαίνει το… 4%, σύμφωνα με το φθινοπωρινό ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το οποίο δίνει και μία γεύση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Από την άλλη πλευρά, μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ευρώ…

Οπως προκύπτει από την κοινοτική έρευνα του ευρωβαρόμετρου, το 10% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το… 87% δηλώνει ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ε.Ε. είναι 23% και 72%. Ως προς τα πολιτικά κόμματα της χώρας, το 94% δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη και μόνο το 4% απάντησε θετικά.

Στην ερώτηση για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 71% απάντησε ότι είναι κακή.Ως προς την απασχόληση, το 99% χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα κακή. Κακή επίσης χαρακτηρίζουν την επαγγελματική τους κατάσταση το 55% και μόνο το 22% εκφράζει την ικανοποίησή του (Ε.Ε.: 22% και 54% αντίστοιχα)…

Πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες; Το 14% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη και το 45% χειρότερη. Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριιών το 2014 το 12% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί και το 52% την περιμένει χειρότερη.

Στην ερώτηση «σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 81% των Ελλήνων απάντησε ότι ακολουθεί λάθος δρόμο, έναντι 9% που πιστεύει το αντίθετο. (Ε.Ε.: 56% και 26% αντίστοιχα).

Η απασχόληση το 2014; Μόνο το 11% βλέπει βελτίωση ενώ το 77% επιδείνωση. Για τους περισσότερους Ελληνες, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%), η οικονομία (52%) και η φορολογία (20%). Εμπιστοσύνη στην Ε.Ε.; Μόνο το 21% των Ελλήνων. Το 77% έδωσε αρνητική απάντηση.

Πάντως, το 62% τάσσεται υπέρ του ευρώ…


http://www.efsyn.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top