νεα κρητη totalfitness news

Μύκονος: Υπό έλεγχο η κατάσταση με το προσαραγμένο πλοίο
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία της απάντλησης καυσίμων 
Ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης του φορτηγού πλοίου που προσάραξε στη Μύκονο. Η δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη μετέβη στο θαλάσσιο χώρο στην ευρύτερη περιοχή του «Αυλέμονα», όπου μαζί μετον απεσταλμένο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ωκεανογράφο Δόκτορα κ. Μαμαλούκα Βασίλειο, ενημερώθηκε για τη διαδικασία άντλησης των πετρελαιοειδών αλλά και όλες τις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα σχετ. Όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς, η κατάσταση σχετικά με το προσαραγμένο πλοίο στην περιοχή «Αυλέμονας» ήταν και παραμένει σε πλήρη έλεγχο.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει αναλάβει πλήρως την εποπτεία και τη συλλογή όλων των απορριμμάτων από όλη την ακτογραμμή του νησιού, συνεχίζει με αποκλειστική ευθύνη της, να μεταφέρει τα απορρίμματα εκτός Μυκόνου και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τον πλήρη καθαρισμό. Εκφράζονται ελπίδες για την απομάκρυνση του πλοίου, αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Για την ώρα έχουν απομακρυνθεί κάποια από τα κοντέινερ που βρίσκονται στο φορτίο του.
yusuf-navagio-a

Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνει ρητά τόσο η εταιρεία όσο και οι Λιμενικές αρχές δεν υπάρχει ρήγμα αλλά και καμία διαρροή πετρελαιοειδών από το πλοίο, και η άντληση τους ξεκίνησε και συνεχίζεται πλέον με ικανοποιητικούς  ρυθμούς. Παράλληλα, το προστατευτικό φράγμα που έχει τεθεί στη γύρω περιοχή, απομονώνει το προσαραγμένο πλοίο και κάθε κίνδυνος μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος δεν υπάρχει.  

http://cyclades24.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top